Pastei Tutup



Ingrediënten


Kruiden
zout
peper
nootmuskaat

Groenten
3 kleine uien
2 teentjes knoflook
1 middelgrote winterwortel
150 gram diepvries doperwten
1 prei (alleen witte gedeelte)
paar takjes selderie
1,5 kg licht kruimige aardappelen

Vlees
750 gram rundergehakt

Overige ingrediënten
50 gram gedroogde kuping tikus (cantharellen)
50 gram gedroogde sedap malam (lelie)
paneermeel
boter

Bereiding


Voorbereiding:
Week de kuping tikus in warm water tot dat deze volledig zijn uitgezet. Spoel daarna de kuping tiekus af en laat deze daarna uitlekken.
Snij de kuping tikus in grove stukken.

Week de sedap malam in warm water tot dat deze zacht zijn. Spoel de sedap malam af en laat deze uitlekken. Verwijder de stelen en maak de bloem met een wrijvende beweging open. Verwijder de meeldraden. Snij daarna de sedap malam in stukjes.

Maak van de aardappelen een smeu
ïge puree en breng deze op smaak met zout en peper.

Bak het rundergehakt rul en giet daarna het overtollige vet/vocht af in een vergiet.

Snipper de ui en knoflook. Snij de wortel in kleine blokjes en de het witte gedeelte van de prei in dunne ringen. Snij de selderie fijn.

Aan de slag:
Fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook, wortel, doperwten, kuping tikus, sedap malam, prei en selderie toe en laat deze voor ongeveer 10 minuten op middelgroot vuur gaar worden. Regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
Voeg dan het gehakt toe en laat deze 5 minuten meebakken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Beboter een ovenschaal en schep hierin het groeten/gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de aardappelpuree over de vulling en zorg dat het geheel is afgedekt.
Bestrooi de aardappelpuree met wat paneermeel. Verdeel over de bovenzijde wat botervlokjes.

Zet de ovenschaal in een (voorverwarmde) oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten of totdat de bovenzijde goudbruin is gekleurd.