Rendang



Ingrediënten


Kruiden
3 rode uien
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 schijven laos
1 schijf djahé
1 thl. kunjit
2 el. sambal
3 kemiri-noten
een stukje sereh
zout naar smaak

Vlees
1 kg. magere riblappen

Overige ingrediënten
1 blikje santen

Bereiding


Snij het vlees in dunne reepjes. Snipper de uien, knoflook en lombok fijn, en pureer de kemiri-noten m.b.v. een vijzel.

Verhit 2 eetlepels olie in de wadjan en fruit hierin de uien, knoflook, sereh, laos, djahé, kunjit en kemiri voor ca. 5 minuten.
Voeg nu het vlees toe en bak dit voor ca. 10 minuten, onder voortdurend omroeren. Doe nu de sambal erbij, temper het vuur en sluit de wadjan af met een deksel.
Laat het geheel in ongeveer 90 minuten gaar sudderen. Als het vlees mals genoeg is, voeg dan de santen toe en laat de rendang in 15 minuten op smaak komen. Voeg indien nodig zout naar smaak toe.