Babi pangang

Ingrediënten


Kruiden
2 schijven djahé
2 thl. 5-kruidenpoeder
2 thl. suiker
1 thl. mosterd
2 teentjes knoflook

Vlees
1 kg spare-ribs of buikspek
Overige ingrediënten
3 el. jenever 3 el. chili-saus 6 el. tomatenketchup 4 el. chinese sojasaus

Bereiding


Maak van de 5-kruidenpoeder, chinese ketjap en jenever een marinade en wrijf hier de spare-ribs mee in. Laat dit voor ongeveer 2 uur op een koele plaats intrekken.

Verwarm de oven op 200 C en bak de spare-ribs op een rooster in ca. 1 uur gaar en bruin.
Plaats onder het rooster op de bodem van de oven een hitte bestendige schaal met daarin een laag water. Dit voorkomt dat het vlees uitdroogt.
Wanneer het vlees gaar is, kan een knapperig korstje worden verkregen door het vlees onder de grill te plaatsen voor ca. 10 minuten. Na vijf minuten keren.


Bereiding van de saus:

Snipper de knoflook fijn.
Verhit in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflook. Voeg direct de djahé, tomatenketchup, suiker, mosterd, chili-saus en water toe, en laat het geheel weer aan de kook komen.
Indien nodig, kan de saus m.b.v. aangelengde maizena gebonden worden.