Bali daging



Ingrediënten


Kruiden
3 kleine uien
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 schijf verse djahé
1 schijf laos
2 salambladeren
1 thl. asam
2 thl. suiker
1 thl. trassi
½ thl. zout
1 thl. ketjap medja
1 bouillonblokje
zout naar smaak

Vlees
750 gram mager rundvlees

Bereiding


Snij het vlees in dunne plakjes. Snipper de uien, knoflook en lombok fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan en fruit hierin de uien, knoflook, lomboks, salam, laos, djahé en trassi.
Doe dan het vlees erbij en bak het vlees al roerende tot bijna gaar. Voeg de overige kruiden en een half kopje water toe en laat het geheel weer aan de kook komen.

Doe een deksel op de wadjan en laat het vlees onder af en toe roeren in ca. 45 minuten gaar sudderen. Voeg indien nodig nog wat zout toe.