Blado



Ingrediënten


Kruiden
2 uien
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 schijf djahé
2 schijven laos
2 salambladeren
2 thl. trassi
1 thl. asam
4 thl. suiker
1 el. sambal
1 vleesbouillonblokje
zout naar smaak

Vlees
500 gram magere runderlappen

Bereiding


Snij het vlees in dunne plakjes. Snipper de uien, knoflook en lomboks fijn.

Verhit 3 eetlepels olie in een wadjan en fruit hierin de uien, knoflook, trassi, salam, laos, djahé en lomboks.
Voeg daarna het vlees toe en bak dit geheel in ongeveer
5 minuten op hoog vuur bijna gaar. Doe nu de sambal, suiker en een half kopje water erbij en breng het geheel weer aan de kook.
Temper het vuur en doe een deksel op de wadjan en laat het vlees in ongeveer 45 minuten gaar sudderen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.