Daging lembaran



Ingrediënten


Kruiden
1 schijf laos
1 stukje sereh
2 djeruk purutbladeren
1 thl. asam
1 thl. trassi
1 thl. kunir
3 thl. suiker
1 thl. sambal oelek
1 bouillonblokje
zout naar smaak

Vlees
750 gram mager rundvlees

Groenten
2 uien
3 teentjes knoflook

Overige ingrediënten
1 blikje santen

Bereiding


Snij het vlees in dunne plakjes. Snipper de uien en knoflook fijn.

Verhit 3 eetlepels olie in een wadjan en fruit hierin de uien, knoflook, laos, sereh, djeruk purut, trassi en kunir.
Voeg nu het vlees en de overige kruiden toe en bak het vlees al roerende tot bijna gaar. Doe de santen erbij en laat het vlees voorzichtig aan de kook komen.
Doe een deksel op de wadjan en laat het vlees op laag vuur in ca. 45 minuten gaar worden. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.