LoempiaIngrediënten


Kruiden
1 thl. zout
½ thl. peper

Kip / Vis
300 gram kipfilet
1 ons garnalen

Groenten
2 kleine uien
3 teentjes knoflook
1 kleine prei
½ blik bamboescheuten
200 gram spitskool
100 gram taugé

Overige ingrediënten
½ tahu
3 el. bloem
loempiavellen

Bereiding


Snij de kipfilet in kleine blokjes en hak de garnalen in grove stukken. Snipper de uien, knoflook en het witte gedeelte van de prei fijn.
Laat de bamboescheuten uitlekken en snij deze in dunne reepjes. Snij de harde middennerf uit de spitskoolbladeren en snij de bladeren in dunne reepje. Maak de taugé schoon. Snij de tahu in kleine blokjes. Maak van de bloem en een scheutje water een dun beslag.

Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan en fruit hierin de uien voor ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken.
Doe de kipfilet en de garnalen erbij en voeg zout en peper toe Bak de kipfilet tot bijna gaar. Voeg nu de tahu en prei toe en laat de tahu in ca. 5 minuten gaar bakken. Schep zo nu en dan om.
Doe nu de kool en de bamboescheuten erbij en laat deze even meebakken. Voeg als laatste de taugé erbij en bak nu het geheel totdat er bijna geen vocht meer over is.
Proef of de vulling op smaak is en voeg zonodig nog wat zout en/of peper toe. Laat de vulling afkoelen.

Leg diagonaal een loempiavel op een bord en schep hierop twee eetlepels vulling. Vouw de dichts bijzijnde punt over de vulling en vouw daarna de linker en rechter punt naar binnen.
Rol nu de loempia een beetje strak op naar voren en "plak" de laatste punt met een beetjes beslag vast.
Verwerk de rest van de loempiavellen en vulling op dezelfde manier.

Bak de loempia's in hete olie goudbruin en laat ze daarna in een vergiet uitlekken.

Serveer de loempia's met chili-saus of sambal.