Loempia Semarang



Ingrediënten


Kruiden
1 thl. peper
½ thl. zout
3 el.  suiker
1 runderbouillonblokje

Groenten
2 teentjes knoflook
½ spitskool

Overige ingrediënten
1 pak diepvries loempia-vellen
1 literblik bamboereepjes
2 eieren
1 tahu
3 el. bloem

Bereiding


Snij de tahu in vrij kleine blokjes. Was de spitskool, verwijder de harde nerf en snij de bladeren in zeer dunne reepjes. Snipper de knoflook fijn.
Laat de bamboe-reepjes in een vergiet uitlekken. Snij de reepjes éénmaal door midden.

Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan en bak hierin de stukjes tahu. Voeg de eieren toe en roer tot ze kruimig zijn en voeg dan zout, peper en de knoflook toe.
Doe dan de kool erbij en het bouillonblokje en bak het geheel totdat de kool een beetje zacht begint te worden.
Voeg de bamboe toe en bak het geheel al roerende, zodat het meeste vocht kan verdampen.

Maak van de bloem en een scheutje water een dun beslag.
Leg een loempiavel diagonaal op een bord. Schep 1 eetlepel van de vulling erop en vouw de dichtstbijzijnde punt over de vulling. Vouw de twee buitenste punten naar binnen en rol de loempia stevig op. Plak het laatste puntje vast met een beetje beslag.

Bak de loempia's in hete olie goudbruin.