Pangsit goreng




Ingrediënten


Kruiden
1 thl. zout
1 thl. peper

Vlees / Vis
400 gram rundergehakt
150 gram garnalen

Groenten
1 dunne prei
2 teentjes knoflook

Overige ingrediënten
2 el. bloem
diepvries pangsit vellen

Bereiding


Gebruik van de prei alleen het witte gedeelte en snipper de prei en knoflook fijn. Was de garnalen en hak deze fijn.
Meng zout, peper, prei, knoflook en de garnalen door het gehakt. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een knikker.

Snij de loempiavellen in vieren. Maak van de bloem en een klein scheutje water een beslag.

Leg het gehaktballetje op het midden van een vel. Maak de randen nat met water en vouw het velletje tot een driehoek op. Druk de randen goed aan.
Smeer 1 punt van de driehoek in met wat beslag en plak de tegenover liggende punt erop en druk dit goed aan. Er ontstaat een soort bootje.

Verhit een hoeveelheid olie in een wadjan en bak hierin de pangsit goudbruin. Laat ze daarna goed uitlekken en serveer de pangsit met chilisaus.