Vietnamese Loempia's




Ingrediënten


Kruiden
1 thl. peper
1 thl. zout
½ runderbouillonblokje

Vlees
250 gram rundergehakt

Groenten
2 teentjes knoflook
1 kleine winterwortel
250 gram taug
é
250 gram spitskool

Overige ingrediënten
2 eieren
3 el. bloem
1 pak diepvries loempiavellen
een plukje sou-oen

Bereiding


Laat de sou-oen weken in heet water; giet vervolgens het water af.
Was de taugé en de spitskool. Verwijder van de spitskoolbladeren de harde nerf en snij de bladeren zeer fijn. Schil de wortel en rasp deze fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan en braad het gehakt hierin rul. Giet het overtollige vocht af.
Voeg aan het gehakt de eieren toe en roer het geheel tot kruim. Doe de kool, de wortelrasp en het bouillonblokje toe en roer dit goed om. Voeg de taug
é, zout en peper toe en bak het geheel totdat de kook iets zacht is geworden en voeg dan de sou-oen toe.
Laat de vulling al roerend bakken totdat het meeste vocht is verdampt.

Maak van de bloem en een scheutje water een dun beslag.

Leg een loempiavel diagonaal op een bord. Schep 1 eetlepel van de vulling erop en vouw de dichtstbijzijnde punt over de vulling. Vouw de twee buitenste punten naar binnen en rol de loempia stevig op. Plak het laatste puntje vast met een beetje beslag.
Bak de loempia's in hete olie goudbruin.