Aardappelkroketten



Ingrediënten


Voor de puree:
1 kg. aardappelen
4 eieren
3 thl. nootmuskaat
1 thl. zout
½ thl. peper

Voor de vulling:
1 thl. zout
½ thl. peper
1 thl. kruidnagelpoeder
2 thl. nootmuskaat
2 thl. knoflookpoeder
2 thl. suiker
4 el.  ketjap manis

Vlees
750 gram rundergehakt

Overige ingrediënten
3 geklutste eieren
paneermeel

Bereiding


Kook de aardappelen gaar. Maak van de aardappelen een puree en voeg peper en nootmuskaat toe. Laat de puree afkoelen en roer er één voor één de eieren door en kneed alles goed door tot een soepel deeg.

Maak nu de vulling. Braad het gehakt rul en giet het vrijgekomen vocht af. Voeg de kruidnagel, nootmuskaat, knoflookpoeder, suiker en ketjap toe, en meng alles goed doorelkaar en laat de vulling afkoelen.

Neem een stukje plasticfolie en schep twee eetlepels puree erop en druk deze plat. Schep een beetje vulling op de puree en rol de puree op. Sluit de puree om het vlees en maark er een rolletje van. Wentel elk rolletje een keer door het paneermeel, dan door het geklutste ei en daarna nogmaals door het paneermeel.
Bak de aardappelkroketten in hete olie goudbruin.

De hoeveelheden zijn goed voor ca. 20 stuks.