Bapao



Ingrediënten


Kruiden
2 schijven djahé
2 el. suiker
zout
peper

Vlees
750 gram rundergehakt

Groenten
2 uien
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes

Overige ingrediënten
2 eieren
1 kg bloem
2 zakjes gedroogde gist
5 el. ketjap manis

Bereiding


Deeg:

Meng het gist door de bloem en voeg 4 theelepels suiker toe. Maak nu het deeg door ca. 4 dl. lauw water toe te voegen en meng een voor een de eieren erdoor.
Laat het deeg nu onder een vochtige doek voor ca. 1 uur op een warme plaats rijzen. Kneed het geheel nogeens goed door en laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.

Vulling:

Snij de uien, knoflook en lente-uitjes fijn en fruit deze in 2 eetlepels olie.
Voeg nu het gehakt toe en fruit het tot het rul is. Voeg daarna de djahé, 1 eetlepel suiker, ketjap, zout en peper toe. Laat dit geheel voor ongeveer 10 minuten doorbakken totdat het meeste vocht is verdampt en laat het daarna geheel afkoelen.

Vorm van het deeg 20 balletjes en rol deze met de deegrollen uit tot de grootte van een schoteltje. Schep hierop 1 à 2 eetlepels vulling op en vorm van het deeg weer een bal. Zorg dat alle naden goed dicht zijn. Plaats de ballen op stukjes bakpapier en laat deze onder een doek nog ca. 20 minuten narijzen.

Breng ondertussen in een stoompan water aan de kook. Zorg ervoor dat het water de binnenpan niet raakt.

Plaats de bapau in de stoompan en zorg voor voldoende onderlinge ruimte.
Stoom de bahpau in 25 minuten gaar.