Chinese Pasteitjes



Ingrediënten


Kruiden
1½ thl. zout
1½ thl. peper
2 thl. nootmuskaat
2 thl. suiker

Vlees
750 gram rundergehakt

Groenten
2 teentjes knoflook
1 ui
1 dunne prei
¼ bosje selderie

Overige ingrediënten
plukje sou-oen
pastei-vellen (zie recept)

Bereiding


Snipper de prei, selderie, ui en knoflook fijn.
Week de sou-oen in warm water voor ongeveer 10 minuten; giet het af en snij de sou-oen in stukjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en braad het gehakt hierin aan. Giet het overtollige vocht af.
Voeg aan het gehakt de prei, selderie, ui en de knoflook toe en laat deze even meebakken. Voeg zout, peper en nootmuskaat  en de sou-oen toe.
Proef de vulling of deze op smaak is en voeg, indien nodig nog wat zout en/of peper toe.

Laat de vulling afkoelen.

Neem een pastei-vel en schep daarop in het midden een flinke eetlepel vulling. Vouw het deeg dicht zodat een halve maan ontstaat. Druk nu de rand goed aan, eventueel met een vork. Bak de pasteitjes in hete olie goudbruin.

De hoeveelheden zijn goed voor ongeveer 20 à 25 stuks, afhankelijk van de grootte.