Indische pasteitjes



Ingrediënten


Kruiden
1 ½ thl. zout
1 ½ thl. peper
2 thl. suiker

Vlees
500 gram rundergehakt

Groenten
2 teentjes knoflook
1 dunne prei
¼ bosje selderie
10 worteltjes
1 klein blikje doperwten

Overige ingrediënten
3 hardgekookte eieren
plukje sou-oen
pastei-vellen
(zie aparte recept)

Bereiding


Snipper de prei, selderie en knoflook fijn. Schrap de worteltjes en rasp deze fijn. Laat de doperwten uitlekken.
Week de sou-oen in warm water voor ongeveer 10 minuten; giet het af en snij de sou-oen in stukjes.
Schil de eieren en hak deze fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en braad het gehakt hierin aan. Giet het overtollige vocht af.
Voeg aan het gehakt de prei, selderie en de knoflook toe en laat deze even meebakken. Doe nu de worteltjes, zout en peper erbij. Laat ook dit even meebakken.
Schep nu de doperwten, sou-oen en de eieren er doorheen. Proef de vulling of deze op smaak is en voeg, indien nodig nog wat zout en/of peper toe.

Laat de vulling afkoelen.

Neem een pastei-vel en schep daarop in het midden een flinke eetlepel vulling. Vouw het deeg dicht zodat een halve maan ontstaat. Druk nu de rand goed aan, eventueel met een vork. Bak de pasteitjes in hete olie goudbruin.

De hoeveelheden zijn goed voor ongeveer 20 à 25 stuks, afhankelijk van de grootte.