LemperIngrediënten


Kruiden
Voor de ketan:
1 stukje sereh
1 thl. zout
2 blikjes santen

Voor de vulling:
2 fijngemalen kemirinoten
1 salamblad
1 schijf laos
1 stukje sereh
1 thl. djinten
1 thl. trassie
2 thl. ketumbar
1 thl. zout
2 thl. suiker
3 thl. kunjit

Kip
500 gram kipfilet

Groenten
1 ui
2 teentjes knoflook

Bereiding


Was de kipfilet in lauw water met een scheutje citroensap of azijn, en snij de filet in stukken.

Was de ketan en breng deze met een beetje water, zout, sereh en 1 blikje santen aan de kook. Roer alles goed om, tot het water verdampt is en laat de ketan daarna in ca. 30 minuten gaar stomen in een rijststomer.

Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan en fruit hierin de ui, knoflook, salam en laos. Voeg na 5 minuten de kipfilet toe en bak totdat het verkleurd is. Doe nu de resterende kruiden erbij en schenk 1 blikje santen erbij. Kook de kipfilet, met een deksel op de pan, in ca. 30 minuten gaar. Laat de kipfilet in het vocht afkoelen en snij het daarna zeer fijn. Doe het  fijngesneden vlees terug in de saus en breng alles weer aan de kook. Proef of de vulling op smaak is en voeg indien nodig nog wat zout toe. Laat nu, onder voortdurend roeren, het meeste vocht verdampen.

Neem een stukje plasticfolie en schep daarop twee eetlepels ketan, en druk deze (met een natte hand) plat. Schep nu een lepel vulling op de ketan en verdeel deze in de lengterichting. Rol de ketan stevig om de vulling en sluit de folie aan beide zijden.

De hoeveelheden zijn voldoende voor ca. 24 stuks.