Opor Ajam




Ingrediënten


Kruiden
2 salambladeren
2 djeruk purutbladeren
2 schijven laos
2 el. kemiripasta
1 thl. asam
3 kleine uien
2 teentjes knoflook
een stukje sereh (10 cm)
zout naar smaak

Kip
750 gram kippendijen (met of zonder bot)

Overige ingrediënten
1 groot blik santen (400 ml)

Bereiding


Snipper de uien en de knoflook fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan en fruit hierin de uien, sereh, salam, djeruk purut en laos voor ca. 5 minuten. Voeg de knoflook en kemiri toe (pas op voor aanbranden !) en laat deze even meebakken.

Voeg nu de kip toe en bak deze om en om totdat deze verkleurd is. Temper daarna het vuur. Schenk de santen erbij en voeg de asam en zout toe, en breng het geheel voorzichtig aan de kook. Sluit de wadjan af met een deksel en laat de kip in ongeveer 45 minuten gaar worden.