Soto Ajam




Ingrediënten


Kruiden
2 salambladeren
2 schijven laos
1 schijf djahé
2 teentjes knoflook fijngesneden
een stukje sereh (10 cm)
zout en peper naar smaak

Groenten
200 gram taugé
½ prei (alleen witte gedeelte)
1 gekookte aardappel
een paar takjes selderie

Overige ingrediënten
1 pot kippenbouillon of 1 liter zelf gemaakte kippenbouillon
2 hardgekookte eieren
een plukje sou-oen
gebakken uitjes

Bereiding


Was de prei en de selderie goed en snij deze fijn. Maak de taug
é schoon en kook deze in korte tijd beetgaar.
Week de sou-oen in kokend water voor ongeveer 10 minuten. Giet de sou-oen af en spoel af met koud water.

Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, djahé, sereh, salam, laos en peper en laat de bouillon ca. 10 minuten zachtjes koken.
Voeg het kippenvlees, prei en selderie toe en laat deze voor ca. 5 minuten meekoken.
Proef de soto en voeg zout naar smaak toe.

Snij de aardappel in blokjes en de eieren in plakjes.

Serveer de soto (eventueel met lontong) met bovenop de soto een plukje sou-oen, een paar plakjes gekookte ei, wat taug
é, een paar blokjes gekookte aardappelen en tot slot gebakken uitjes.