Sambal goreng telor



Ingrediënten


Kruiden
2 schijven laos
2 salam bladeren
2 el. sambal
½ thl. trassie
3 thl. suiker
zout naar smaak

Vis
150 gram garnalen

Groenten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
3 tomaten

Overige ingrediënten
½ zakje petehbonen
5 hardgekookte eieren
2 blikjes santen

Bereiding


Snipper de ui en knoflook fijn. Was de garnalen en laat deze uitlekken. Was de petehbonen en snij deze doormidden. (controleer of er geen rupsje in de boon zit)
Ontvel de tomaten en hak deze fijn.

Verhit 2 el. olie in een wadjan en fruit hierin de uien. Voeg daarna de knoflook, laos, salam, sambal, suiker, zout en trassie toe en laat deze even meebakken.
Doe nu de garnalen en petehbonen erbij, en bak deze even mee. Voeg nu de tomaten toe en breng het geheel weer aan de kook.
Schenk de santen erbij en laat de saus met een deksel op de pan voor ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe.

Proef of de saus op smaak is en voeg dan de hardgekookte eieren toe. (om de saus beter in de eieren te laten trekken, is het aan te bevelen de eieren in te kerven)

Laat de saus nu nog 15 minuten zachtjes doorkoken.