Vegetarische stoofpot



Ingrediënten


Gedroogde abrikozen
Rozijnen
Wortelen
Uien
Knoflook
Pompoen
Courgette
Gepelde tomaten
Kikkererwten (pot of blik)
Verse koriander
Honing
Amandelsnippers

Kruiden


1/2 deel Cayenne peper
1 deel Gemberpoeder
1 deel Curkumapoeder
1 deel Gerookte paprikapoeder
Groentenbouillonblokje


Bereiding


  • Snipper de ui en knoflook
  • Snij de abrikozen in blokjes
  • Snij de courgette in blokken
  • Schil de pompoen en snij deze in blokken
  • Schil de wortelen en snij deze ik blokken
  • Giet de kikkererwten af en spoel deze in koud water. Verder eventueel de schilletjes.
  • Snij de koriandersteeltjes fijn en hou het blad apart
  • Pureer de gepelde tomaten

Fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg het kruidenmengsel toe m.u.v. het bouillonblokje en laat dit even meebakken. Voeg de wortel, pompoen, courgette, de koriandersteeltjes en knoflook toe en bak dit voor ca. 10 minuten. Voeg nu de gepureerde tomaten, bouillonblokje, honing, rozijnen, abrikozen en kikkererwten toe. Breng het geheel aan de kook en laat op zacht vuur met een deksel op de pan dit voor ca. 20 minuten stoven. Roer tussentijds om aanbranden te voorkomen. Voeg zonodig wat kokend water toe als het geheel te droog dreigt te worden. De groenten mogen niet te zacht worden. Serveer met gekookte rijst, quinoa of couscous en strooi voor het serveren wat amandelsnippers en korianderblaadjes over de stoofschotel.