logo Eye-Tools

 

Biodaglichtlamp

Licht is voedsel voor de ogen en brengt energie in de mens via de ogen. Tussen de kwaliteit van licht en je gezondheid bestaat een belangrijke relatie (zie ook artikel over slecht licht ontregelt biologische klok).

Daglicht werkt positief op ons immuunsysteem en onze stofwisseling. Lichttherapie met een volspectrum biodaglichtlamp is toe te passen bij mensen met een najaars- en winterdip. Met de daglichtlamp kun je goed ontspannen lezen.

Biodaglichtlamp eigenschappen:daylight lamp

Technische specificatie biodaglichtlamp


Bestellen biodaglichtlamp

Prijs van één Biodaglichtlamp is 29,90 euro (exclusief verzendkosten). Verzendkosten zijn in Nederland 9,75 euro dus totaal 39,65 euro

Bestellen per e-mail een biodaglichtlamp.


Slecht licht ontregeld biologische klok (artikel)

Bron: Licht is leven, de invloed van goede verlichting op wonen, werk en welzijn, Egbert Keen. Andromeda, ISBN 90-5599-071 X. Slecht licht ontregelt biologische klok.

Een kantoorlamp maakt slaperig. Veel Nederlandse werknemers zijn moe doordat hun kantoor te slecht is verlicht. Dat steltde wetenschapper Myriam Aries in haar proefschrift over gezonde verlichtingsconcepten voor kantoorruimten. Nu lijden die werknemers overdag aan slaapaanvallen en kunnen 's nachts juist niet inslapen.

Aries' stelling is deels gebaseerd op nieuwe kennis van het menselijk oog, Naast de bekende kegeltjes en staafjes blijkt het een derde type foto receptorcellen te bevatten. Die dienen niet om te zien, maar om signalen door te geven aan de biologische klok in de hersenen. Valt er 's middags te weinig licht op deze cellen, dan schakelen de hersenen over op de stand 'middagtukje'. Welk lichtniveau is voldoende? Dat moet nader onderzoek uitwijzen, aldus Aries. Maar waarschijnlijk betreft het een niveau tussen de 1000 en 1500 lux (maat voor lichtsterkte).

Zorg voor je eigen biologische klok!

De Biodaglichtlampen die Eye-Tools levert hebben een lichtsterkte van 1020 lux. Bio daglichtlamp voor gezond natuurlijk goed zien zonder bril of contact lenzen Goed te gebruiken om beter te zien zonder bril.

De wetenschapper heeft het licht op 87 werkplekken in Nederland gemeten; op de meeste lag de sterkte beneden dat niveau, soms slechts op 100 lux. Om te lezen of elkaar goed te zien is dat meer dan voldoende. Daarom klaagt vrijwel geen werknemer over te weinig licht. Maar om wakker te blijven is veel meer licht nodig dan om te kunnen lezen. Het probleem wordt vergroot doordat veel lampen op het bureaublad zijn gericht en niet op het gezicht van de werknemer

Bron: Intermediair september 2005. 
Bron: Lichtgeneeskunst van de toekomst door dr. Jacob Liberman, O.D., Ph.D. Ankh-Hermes bv, ISBN 90-202-4298-9.