logo Eye-Tools

 

EYEPORT Eyeport ogentraining

Helaas wordt de Eyeport niet meer gemaakt en kan ik je deze niet meer leveren :(.

Vision Training System

een complete gezichts-workout. 

Overigens ben ik van mening dat... "je geen bril nodig hebt" dr. Jacob Liberman

Bron: artikel uit de Ode Nr 83 januari/februari 2006, www.ode.nl Leer beter zien zonder bril.

Maar iedereen weet toch dat je alleen met een bril je gezichtsvermogen kunt verbeteren?

"Mis! Dat leert iedere arts tijdens zijn opleiding, maar ik spreek uit ervaring. Als kind had ik altijd moeite met lezen, ik dacht dat ik dom was. Pas toen ik later optometrie ging studeren, kwam ik er eindelijk achter dat er niks mis was met mijn ogen, maar wel met de samenwerking ertussen".

Hoe zit dat?Eyport voor oogtraining om beter te zien

"Het gezichtsvermogen is niet alleen het vermogen om te zien. Het is maar een klein onderdeel van zien. Je ogen moeten ook samenwerken. Je moet het vermogen ontwikkelen om je ogen ergens op te richten. Als je ogen accommoderen, zijn ze tegelijk gefocust. Dan pas wordt alles duidelijk en begrijpelijk."

Dus het is niet onvermijdelijk dat je gezichtsvermogen met de jaren minder wordt?

"Achteruitgang van het gezichtsvermogen is één van de grootste gezondheidsproblemen ter wereld. Tweederde van de wereldbevolking draagt een bril en nog niet één procent van de kinderen wordt met slechte ogen geboren. Wat is er aan de hand? Eén van de problemen van nu is dat we in kleine appartementen wonen en de hele dag naar een computerscherm zitten te staren. Daardoor worden we bijziend en verstijft en verkrampt het mechanisme waarmee het oog zich accommodeert. Je ogen moeten trainen om in de verte te kijken, maar de artsen vergroten het probleem juist door een bril voor te schrijven."eyport leert je beter te zien

Je kunt je gezichtsvermogen dus echt zelf verbeteren?

"Ik ben oogoefeningen gaan doen en nu kan ik met gemak uren achter elkaar lezen en mijn gezichtsvermogen is beter dan ooit. Omdat ik vindt dat iedereen daarvan kan profiteren, heb ik oogoefeningen voor een complete gezichts-workout ontwikkeld". (EYEPORT, Vision Training System, patent) 

Hoe werkt het?

"Doodeenvoudig. Je zet een paar minuten per dag een speciale bril op, de zogeheten eye-port en kijkt naar de EYEPORT, Vision Training System. De spieren waarmee je ooglens accommodeert, spannen aan en ontspannen zich, terwijl ze de geprogrammeerde serie afwisselende rode en blauwe lichtjes volgen. Het komt erop neer dat je ogen anders reageren op rood dan op blauw licht. De spieren spannen aan als je rood ziet en ontspannen zich bij blauw licht. Door oogoefeningen te combineren met gekleurd licht wordt je gezichtsvermogen getraind en versterkt".

Dr. Jacob Liberman

Jacob is de uitvinder van het apparaat voor de ogenoefeningen voor een complete gezichts-workout, een methode om het gezichtsvermogen te verbeteren. Jacob Liberman is de auteur van Light: Medicine of the Future (Bear & Company, 1991) en Take Off Your Glasses and See (Three Rivers Press / Crown, 1995). Leer gemakkelijk beter zien met de EYEPORT


De EYEPORT is te bestellen bij Eye-Tools.

Bestellen per e-mail een EYEPORT, Vision Training System.

Prijs van één EYEPORT is 199 euro (inclusief invoerrechten vanuit Amerika en tax.), exclusief verzendkosten in Nederland. Verzendkosten in Nederland is 9,75 euro, (Dus Eyeport plus verzendkosten is 208,75 euro ). (verzendkosten naar Belgie is 17,3 euro, dus dan totaal 216,3 euro)

Bestellen per e-mail een EYEPORT, Vision Training System.


(Het is voordeliger om de EYEPORT bestellen bij Eye-Tools in Nederland. Wanneer je de EYEPORT besteld via de website "exercise your eyes" in de U.S.A. komt bij de genoemde verkoopprijs $ 199,95 , op de website in Amerika, de transportkosten naar Europa 25 $ (Shipping & Handeling) en de douane kosten 17 euro invoerrechten en BTW in Nederland is 33,75 euro.)