logo Eye-Tools

 

OogtrainingskaartenTibet evening ocean sky

Om je gezichtsvermogen te verbeteren gebruik je oogtrainingskaarten om mee te oefenen. De verschillende eigenschappen van je ogen en het zien word je bewust door training met de kaarten. Daardoor verbeter je de kwaliteit van je zien en leer je beter zien zonder bril.

 Overzicht oogtrainingskaarten:


Bewust zien met oogtrainingskaarten


Tibet kleuren wiel

De oorspronkelijke oogtrainingskaart “Tibetaanse wiel” is ontworpen door Tibetaanse monniken met als doel alle spieren van de ogen te trainen. De Tibetanen hebben deze natuurlijke oogverbeteringstechniek succesvol gebruikt gedurende vele eeuwen. Door de nieuw oogtrainingskaart “Tibet kleuren wiel” te gebruiken voor enkele minuten per dag kun je binnen enkele maanden substantiële verbeteringen ervaren in de coördinatie van je ogen. In een aantal boeken over een natuurlijke manier van beter leren zien komt het Tibetaanse wiel voor. Dit in de vorm van een zwart figuur op een witte achtergrond.

Innovatie

Het gekleurde Tibetaanse wiel, met de naam ”Tibet”, is ontworpen door Eye-Tools. De verbetering is dat het wiel is opgebouwd door een dikke zwarte lijn van drie mm dikte. Dit heeft als voordeel dat wanneer je op afstand niet de contour van een figuur scherp kunt zien zonder bril, je toch de oogbewegen kunt doen. Door de dikke zwarte lijn met je ogen te volgen. De lijnfiguur is opgevuld met een aantrekkelijk kleurenpatroon. Dit maakt dat je graag de oogtrainingskaart in het zicht wilt ophangen in je huiskamer of keuken. Dit is een uitnodiging om de oefening twee keer per dag te doen. Misschien was het oorspronkelijke Tibetaanse wiel een zandtekening gemaakt met verschillend gekleurd zand. 


Er zijn vijf verschillende kleuruitvoeringen van de "Tibet". Aan de achterkant zit de zwart wit uitvoering. De kleuren van de "Tibet" kaart zijn in werkelijkheid veel mooier dan in de website ! (De beschrijving van de oefening wordt meegeleverd met de "Tibet" kaart, groot A3. )

Tibet mountain air  Tibet pink mind  Tibet green Forest  Tibet evening sky 
Tibet moumtain air Tibet pink mind Tibet green Forest Tibet evening ocean sky

 


Doel van de "Tibet"-oefening is:

Lettertestkaart voor veraf


Lettertestkaart voor veraf

De lettertestkaart voor veraf is te gebruiken om zelf te zien wat je gezichtscherpte is in de verte. 


Lettertestkaart voor dichtbij

De letterkaart voor dichtbij is te gebruiken om zelf te zien wat je gezichtscherpte is van dichtbij.Lettertestkaart voor dichtbij


Ogen laten bewegen

Laat je ogen dwalen . Je ogen zien het beste wanneer ze doorlopend bewegen. Gezonde ogen dwalen doorlopend moeiteloos over het gezichtsveld. 

Wanneer je op één punt concentreert, een fractie van één seconde, treden spanning en oogafwijkingen op. Als je daarentegen je ogen voortdurend laat dwalen blijft het beeld scherp.

Kijk meer naar het wit van het papier dan naar de zwarte cijfers of letters. Stel je voor dat je aan het zeilen bent in de witte ruimte rondom de zwarte cijfers of letters. Bekijk een zwarte punt op de oefenkaart. Laat je ogen dwalen om en door de punt heen. Zie hoe de hele kaart daardoor duidelijker en zwarter opkomt.

Oefenkaarten "Ogen laten bewegen" 

Inclusief gebruiksaanwijzing oogtrainingskaarten "Ogen laten bewegen" plus aanwijzingen voor gezond zien.


Gecentreerd zienKleine letters lezen voor verbeteren centraal zien

Als het zicht normaal is, ziet het oog een deel van alles waar het naar kijkt optimaal en alle andere delen slechter naarmate ze verder van het punt van maximaal zicht verwijderd zijn.

Als het zicht gebrekkig is, blijkt altijd dat de ogen proberen een groot deel van het gezichtsveld tegelijk even goed te zien. Dit legt een zware spanning op het oog en de geest, zoals iedereen met een normaal of bijna normaal zicht kan aantonen door te proberen een groot vlak in zijn geheel te overzien. Van dichtbij kan de poging om een vlak te overzien met een middellijn van niet meer dan een halve meter, op deze manier al ongemak en pijn opwekken.

Alles wat rust geeft aan het oog heeft de neiging het normale vermogen tot centrale fixatie te herstellen. Het kan ook verworven worden door bewust te oefenen, en dit is soms de snelste en gemakkelijkste manier om het zicht te verbeteren.

Bron: Dr. William H. bates, Zie beter zonder bril of lenzen.

Oogtrainingskaarten voor "Ogen leren gecentreerd te zien" 

Centraal zien nr. 1, Praktische oefeningen plus gebruiksaanwijzing om de ogen te leren centraal te zien.


De "zwarte punt techniek"Zwarte punt techniek

Dr. Bates ontdekte dat door zich een zwarte punt voor te stellen gelijktijdig het gezichtsvermogen, het geheugen, het concentratievermogen en het geestelijk evenwicht gunstig beïnvloed kan worden. Hiermee vermijden we verstrooid te denken en onze energie te verspillen, zonder echter geestelijk en visueel te verstarren. De "zwarte punt techniek" is in principe heel eenvoudig, zij vereist echter wel enige oefening. 


Fusion van de ogen

Verschillende oogtrainingskaarten zijn gemaakt om driedimensionaal te leren zien


Bestellen van de trainingskaarten

Prijs van één oogtrainingskaart is 4,75 euro, formaat A4. De oogtrainingskaart "Tibet" heeft het formaat A3 en kost 9,5 euro, inclusief instructie. Verzendkosten voor A4 is 2,5 euro. De verzendkosten voor A3 is 9,75- euro. (wordt als pakketje verstuurd)

Bestellen per e-mail de oogtrainingskaarten

(Meer oogtrainingskaarten zijn beschikbaar bij Eye-Tools!)