logo Eye-Tools

 

GlaucoomBloezem zacht voor Glaucoom

Wat is glaucoom

Glaucoom is een aandoening waarbij de druk in de oogbol oploopt, de lens zich verhardt en beschadigt. Blindheid is uiteindelijk het gevolg. Glaucoom komt bij vrouwen veel meer voor dan bij mannen. De schade die ontstaat door verhoogde oogdruk is het gevolg van een verminderde doorbloeding van de oogzenuw en het netvlies. Bij mensen met glaucoom wordt vaak een verminderde hoeveelheid anti-oxidanten in het bloed gevonden, wat een negatief effect op doorbloeding kan hebben.

Glaucoom heeft drie kenmerken:

Er bestaat ook een vorm van glaucoom, waarbij de oogdruk niet is verhoogd.

Verhoogde risicofactoren voor glaucoom:

Controleren door oogarts

In verband met glaucoom wordt vaak geadviseerd om na het veertigste levensjaar regelmatig, bijvoorbeeld iedere vijf jaar, de ogen door een oogarts te laten controleren. Dit advies is dringender naarmate er meer risicofactoren zijn.


Glaucoom alternatieve geneeswijzen


De cursus "Beter leren zien" is voor ondersteuning bij herstel of voorkomen van glaucoom. Geef aandacht aan je eigen ogen in de helende ogencursus_en vakantie in Oostenrijk.

Trudie

In 2011 heb ik de 5 modules gevolgd bij Peter en ook de vakantie in Oostenrijk meegemaakt. Heel erg inspirerend. Ik doe nu elke dag de oefeningen en ik heb steeds sneller in de gaten wanneer er spanning is in mijn ogen. Ik heb glaucoom en door de dagelijkse oefeningen is mijn oogdruk gedaald van 24 naar 18. Ik hoop op den duur te kunnen stoppen met de oogdruppels.

Een keer in de week oefen ik samen met 2 vriendinnen, zo motiveren we elkaar. Mijn leesbril heb ik alleen nog ‘s avonds nodig, als er te weinig licht is. Ik ben erg blij met dit resultaat!

Mindmap Glaucoom


Navigatie met mobiele internet naar achtergelegen pagina's

Oogziekten wat kun je zelf doen

Droge ogen

Cataract

Amblyopie of Luioog

Scheelzien

Gezondheidstips