Persoonlijke gegevens

De schilder aan het werk

Ik ben geboren in 1954. Ik woon in Gouda.
Ik ben 30 jaar nartuurkunde en biologie leraar geweest aan middelbare scholen.
Ik schilder en teken aan huis.
Tekenen en schilderen had altijd al mijn belangstelling. Vanaf het jaar 1999 heb ik mij op deze sluimerende hobby toegelegd.
Eerst ben ik gaan aquarelleren. Ik volgde een cursus gegeven door Janna Spil op de Werkschuit onderdeel van het Kunstpunt in Gouda. Hoogtepunten waren twee schildervakanties in Frankrijk.
Later heb ik mij verdiept in het model-tekenen. Ik ging maandelijks naar de workshops "mannen tekenen mannen" van Nico Pronk
Sinds 2010 is een nieuwe ontwikkeling het schilderen met acrylverf. Dit plan is gegroeid toen ik wilde stoppen met werken. De school heeft mij hierbij geholpen, door als afscheidskado een set acrylververf te geven. Ik heb mij het werken met dit materiaal eigen gemaakt door het volgen van een cursus schilderen bij Atelier 228 in Den Haag.
In 2011 ben ik via twee workshops tekenen bij het Scapino balet in Rotterdam begeleid door Humphrey Bennett enthousiast geworden voor het vastleggen van de beweging in dans. Ik heb een eigen techniek ontwikkeld om modellen voor dans tekeningen te laten poseren. Die ben ik ook op andere bewegingen gaan toepassen: roeien, vechten en erotiek.
In mijn modeltekeningen met pastelkrijt gebruikte ik regelmatig veel kleur. Daarmee ga ik de laatste tijd weer meer naar zwart en wit. In mijn acrylschilderijen van modellen wil ik juist meer kleur. In 2014 ben ik een cursus model bij de Goudse schilder Jan van Lokhorst gaan volgen om mij daarvoor te laten inspireren. Ook in 2014 ben ik lid geworden van de amateur teken en schilder club De Goudse Streek De atelier werkdagen en door de club georganiseerde cursussen, workshops en excursies zijn een bron van kennis en collegiaal advies.

Verantwoording: Als ik met een model werk, begin ik met orri´┐Żnterende schetsen. Ik wilde het hele zoekproces tonen. Ik heb dus ook de minder kloppende, maar vaak wel interessante schetsen op deze site opgenomen.
Alle werk dat hier getoond wordt, is met een artistieke bedoeling gemaakt. Het onderwerp kan echter soms een expliciete sexuele lading hebben.

English: All works have an artistic intention. Some works however do carry an explicit content.

Modellen die met mij willen werken, kunnen contact met mij opnemen door op de knop contact te clicken aan de linkerkant van het scherm.
Als ik aangeef, dat je modeltype niet past in het soort werk, waar ik mee bezig ben,
kum je altijd tegen betaling van 50 euro een poseersessie afspreken.
We overleggen wat voor thema's je aanspreken. Het werk mag je meenemen.

English: Models that are interested to work with me, are invited to click on the button contact at the left.
If your type of model does not fit in the project that I am working at,
than you can book me for a paid meeting. It costs 50 euro to book a posing session.
We discuss the themes that you like. You may have the works.