Welkom op de website van de familie Roeleveld

Deze website is vanaf 2010 bereikbaar via www.famroeleveld.nl

De familie Roeleveld is een oud geslacht uit het vissersdorp Scheveningen.
Er zijn diverse familietakken, maar degene die hier in hoofdzaak beschreven wordt staat bekend als de familie 'van de Rab' (Cornelis Krijne 1775).

Nakomelingen van "Kees van de Pekelharing" (Cornelis Roeleveld 1828) komen ieder jaar bij elkaar voor een familiereŁnie. Henk Roeleveld (1942) is hiervoor contactpersoon.

De tak van "Ouwe Krijn Oome" (Krijn Arens Roeleveld 1785) heeft ook een eigen website (www.proeleveld.nl) met prachtige verhalen over het geslacht Roeleveld, beheerd door Peter Roeleveld (1955).
Deze tak is afkomstig uit het 1e huwelijk van Krijn Krijnszn Roeleveld (1722) met Leuntje Pronk, terwijl de tak van de Rab afkomstig is uit het 2e huwelijk van Krijn met Trijntje den Heijer.

Volgens een volkstelling in 1947 bedroeg het aantal naamdragers Roeleveld in Nederland toen 780 personen, waarvan er 522 uit Den Haag en Scheveningen komen.

De stamboom gaat maar liefst terug tot 1610 en bevat sinds 2021 14 generaties en al bijna 1800 personen, waarvan ruim 60% de naam Roeleveld draagt! En er zijn er nog veel meer!
Voor alle duidelijkheid: de stamboom omvat alle mogelijke takken van de familie Roeleveld, die rechtstreeks afstammen van Abraham Krijne Roerevelt (1610). Dus niet alleen de familie van de Rab.

De leden van de familie Roeleveld van de Rab, nakomelingen van "Kees & Co" komen regelmatig bijeen voor een gezellige familiereŁnie. Daar worden leuke anekdotes verteld, familieliedjes ten gehore gebracht en gezellig bijgekletst. Sfeer indrukken en songteksten vind je ook terug op deze site.
De 9e reŁnie van de Roelevelden van de Rab heeft op zaterdag 1-10-2022 in Den Haag plaats gevonden bij Yogastudio Corazůn.
Veel van de familieleden zijn terug te vinden op Facebook. De afstammelingen van "Kees & Co" hebben daar zelfs een eigen groepspagina.

 

Webmaster: Ad van Sinttruijen (e-mail: advsint@gmail.com )
                    (echtgenoot van Tineke Roeleveld)

Datum laatste wijziging: 06-10-2022