Het Madeliefje                                                    

Praat je al met de bomen, kindlief?

Hebben de grassprietjes je vandaag al begroet?

Ik zeg dit omdat je een '1e klas natuurmens' bent. De wind mag door je haren blazen, de regen je gezicht besproeien, de bomen mogen je hun energie geven. En jij....jij geniet hiervan met volle teugen. Je staat werkelijk stil en voelt je dankbaar bij het ontvangen van deze parels van de natuur.

De mensen zelf met al hun problemen doen je eigenlijk niet zo heel erg veel. Zo stil en ingetogen als je bent in gezelschap van mensen, zo expressief en gelukkig ben je in elke natuurlijke omgeving. De natuur bedriegt je niet, sterker nog, hij omarmt je in al zijn kracht.

Al voel je je nog zo goed temidden van je natuurvrienden, toch moet je oppassen dat je je niet teveel gaat afzonderen van andere mensen.

Wees gerust, er zijn meer mensen zoals jij. Je bent heus de enige niet. Bang zijn voor mensen op zich is heus niet nodig. Je kunt in de toekomst heus het kaf van het koren scheiden. En zeker als je je wat meer op personen concentreert. Je voelt meer dan je zelf denkt.

Je bent heel mooi!!! Je hoeft je ook voor niemand te veranderen. Jij mag zijn zoals je wilt. Dat  recht heb je. Dat is je gegeven, ooit, tijdens het ontstaat van de kosmos.

Jij hebt het recht jezelf te zijn. Je kunt zelfs niet anders meer. Dat vinden wij prachtig. Dat betekent dus ook dat je goed bij jezelf kunt blijven. In ieder geval al voor een heel groot deel.

Leer anderen ook dat ze zichzelf kunnen zijn.

Omdat jij dat al geleerd hebt, kun je anderen daarmee helpen.

Die mensen kunnen jou als coach goed gebruiken.

Geniet van jezelf maar ook van andere individuen.

SAMEN zijn we EEN met de natuur.