Herinneringen aan de dropfabriek van

de Gebroeders Möllenkamp

                                                                      

Tijdens de tweede wereldoorlog maakten Anthonius Hendrikus Möllenkamp samen met zijn zwager Hendrik Willem Vermeulen snoepgoed op een zolder kamer in de Amsterdamse Borgerstraat. Hoewel zij erg moeilijk aan grondstoffen konden komen, kwam er na verloop van tijd een zeer acceptabele productie op gang. Deze  zeer  acceptabele  productie  was  de  aanleiding tot het oprichten van een fabriek van drop - gomartikelen en suikerwerken, samen met de oudste broer Jan Möllenkamp die koffiehuis-eigenaar was in de Korte Koningstraat, startten zij in het omgebouwde koffiehuis een goed lopend fabriekje. Veel familieleden en ook de vrouwen, staken de handen uit de mouwen om de kleine fabriek een kans te geven. En dat lukte, na niet al te lange tijd moesten de oprichters uitzien naar een grotere locatie die zij vonden aan de Meeuwenlaan 126 - 128 in Amsterdam - Noord. Daar groeide de fabriek uit tot een zeer goed lopend familiebedrijf waar vele gezinnen de  kost verdienden.  Zie ook EBRO

         

Het briefhoofd van het familiebedrijf zag er eenvoudig uit maar had voor die tijd een goede uitstraling. De kabouter lijkt symbool te staan voor het "kleine begin" van het groeiende fabriekje.

 

 

 De Opel Blitz was de trots van het familiebedrijf. Hiermee werden de bestellingen door heel Nederland bezorgd bij de winkeliers.

( de reconstructie van deze foto is tot stand gekomen door de achterneef Johannes Hendrik Cornelis Möllenkamp, die op vakkundige wijze deze afbeelding wist te verweselijken ! Bedankt Jan.)