index liedjes
muziek A Fine Frenzy - Almost Lover (2007)

Bij het kijken naar de film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ kwam één van de zusjes Goldstein me erg bekend voor. Waarvan kende ik die rossige gedachtelezer toch van? De aftiteling zorgde voor het antwoord: Alison Sudol.
Nu zal de naam van deze 31-jarige actrice niet direct bij veel mensen een belletje doen rinkelen, maar onder de naam A Fine Frenzy is zij verantwoordelijk voor één van de mooiste liedjes van de laatste jaren: ‘Almost Lover’.
Dat ik haar in eerste instantie niet herkende, is niet zo vreemd. Na haar album ‘One Cell in the Sea’ en opvolger ‘Bomb in a Birdcage’ was ik haar een beetje uit het oog verloren. Niet heel vreemd, want - zo bleek - een paar jaar terug had ze besloten een carrièreswitch te maken van muziek naar acteren.
Ze was te zien in de zwarte comedyserie ‘Transparant’ en in verschillende films en televisieseries, maar haar rol van Queenie Goldstein in de J.K. Rowling verfilming ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ is haar grootste productie tot nu toe.
Terug naar de muziek. ‘One Cell in the Sea’ verscheen in 2007 en kwam bij mij op de radar nadat een liedje van haar album door iTunes was verkozen tot de gratis te downloaden single van de week. Snel daarna kocht ik het album en daarop stonden meer mooie liedjes, waaronder ‘Almost Lover’.

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I’m trying not to think about you
Can’t you just let me be?

Zij schreef dit als tiener, vertelde ze aan File Under: ,,Ik voelde me op dat moment erg rot en kon mijn gevoel het beste kwijt op deze manier. Voor mijn dertiende schreef ik veel in een dagboek, maar hierdoor kreeg ik nooit hetzelfde opgeluchte gevoel.’’
Was die jongen waar het over ging echt zo’n eikel? vroeg een interviewer haar: ,,Juist niet en dat was het probleem. Hij was ineens verdwenen. Hij was mooi, lief en oprecht, maar heeft nooit meer contact opgenomen. Dat was het ergste. Als hij een eikel was geweest, was ik er zo overheen geweest.’’
In 2015 vertelde ze tegen Ladygun dat ze klaar was met de naam A Fine Frenzy. ,,Ik wilde vooruit en de enige manier was door daar afscheid van te nemen.’’ Afscheid van die naam betekent niet dat ze geen muziek meer maakt. Maar of en wanneer we die te horen krijgen, heeft ze niet gezegd.Index liedjes