index liedjes
muziek Vanessa Paradis - Be My Baby (1992)

Na het succes van haar eerste single ‘Joele Taxi’ beperkte het succes van de singles en albums van Vanessa Paradis zich vooral tot het Franse taalgebied.
Omdat ze met een cover van Lou Reeds ‘Walk On The Wild Side’ op haar tweede album had bewezen ook in het Engels uit de voeten te kunnen, moest de derde plaat haar internationale doorbraak worden. En dus: Engelstalig.
Toen haar platenmaatschappij vroeg wie ze voor dit album als producer wilde, hoefde de Franse zangeres niet lang na te denken: ,,De enige met wie ik wil werken is Lenny Kravitz.’’ Ze had hem twee maanden daarvoor ontmoet en hij bleek onder de indruk van de gewaagde videoclip bij haar single ‘Tandem’.
Vanessa Paradis zag in Lenny Kravitz de ideale producer om de plaat te maken die ze voor ogen had: ,,Ik wilde iets heel levends en eerlijks. Iets dat heel erg leek op de muziek die ik thuis altijd draaide’’, vertelde ze tegen de Veronicagids.
De twee wilden samen liedjes gaan schrijven, maar dat liep iets anders. ,,Lenny trok zich op zijn hotelkamer terug en kwam twee dagen later weer tevoorschijn met songs voor wel twee albums. Ook in de studio zette hij alles naar zijn hand. Hij stuurde alle sessiemuzikanten en opnametechnici naar huis en deed gewoon alles zelf’’, vertelde Paradis in de Hitkrant.
,,Het enige wat ik hoefde te doen, was de nummers inzingen. En zelfs daar heeft hij mij ontzettend bij geholpen. Dat maakte mij niets uit, want ik zag het als een leerproces. En ik weet van mezelf dat ik er beter door ben geworden.’’ Het eerste liedje dat ze opnamen was ‘Be My Baby’, dat Kravitz samen schreef met Gerry DeVeaux.

All I’m asking you for when you walk out the door
Is to be my baby, baby
‘Cause all this love is for you
And you know that I’m true
And I’ll be your baby

Het vrolijke melodietje en bijbehorende videoclip van John Lindauer, waarin de zangeres in hippiekleding in en rond een leeggepompt zwembad rondhangt, maakten dat ‘Be My Baby’ aansloeg. Het leverde Paradis in september 1992 een internationale hit op. In Nederland kwam de single tot nummer 7 in de Top 40.
In de publiciteit rond het titelloze album lag de nadruk op de romance die Paradis en Kravitz gehad zouden hebben, maar dat werd door de zangeres als roddel afgedaan: ,,Romance? Onzin, onze relatie was puur zakelijk.’’Index liedjes