index liedjes
muziek Sabrina - Boys (Summertime Love) (1987)

,,In de jaren tachtig was het heel belangrijk hoe je er uitzag. Je moest gebruiken wat je had. Ik was mooi, ik was jong en het was het juiste nummer’’, aldus Sabrina Salerno in een televisie interview met Reinout Oerlemans.
Zij kan het weten. ’Boys (Summertime Love)’ was dan misschien een aanstekelijk liedje, zonder de bijbehorende videoclip was het vast niet zo’n enorme hit geworden als in 1987. Een jaar eerder scoorde de Engelse Samantha Fox een hit met het hitsige ‘Touch Me’. Deze page three girl werd bekender door haar enorme borsten, dan door haar muzikale prestaties.
Sabrina werd geboren in 1968 als Norma Sabrina Salerno. Nadat ze in geboorteland Italië een schoonheidswedstrijd had gewonnen, ging ze als model aan de slag. In 1984 maakte ze de overstap naar televisie en weer twee jaar later verscheen haar eerste single ‘Sexy Girl’. In haar thuisland een hit, maar daarbuiten werd ‘Sexy Girl’ nauwelijks opgepikt.
Dat veranderde in 1987 toen haar twee single ‘Boys (Summertime Love)’ verscheen. De tekst van deze in het Engels gezongen zomerhit laat aan duidelijkheid niets te wensen over:

Boys, boys, boys
I’m looking for a good time
Boys, boys, boys
Get ready for my love

Het nummer werd mede geschreven en geproduceerd door Claudio Cecchetto. Van hem kwam ook het idee voor de videoclip. Overigens vertelde Sabrina zelf eind 1988 dat de clip oorspronkelijk was bedoeld als scčne in een Italiaanse televisieshow. Omdat ze daarin veel schaargeklede vrouwen lieten figureren, is de video bij heel wat pikanter dan doorgaans op de muziekzenders te zien was.
Het filmpje werd in zeer korte tijd opgenomen in en rond een zwembad. Sabrina draagt een weinig verhullende bikini, die een groot deel van haar borsten niet bedekt. Dat zelfs haar tepels hier en daar zichtbaar waren, zorgde ervoor dat in verschillende landen alleen de gecensureerde versie uitgezonden mocht worden. Sex sells en dus leverde het Sabrina een dikke hit op.
Ze bleef daarna muziek maken, maar een hit als ‘Boys (Summertime Love)’ scoorde ze nooit meer. Ze bleef eeuwig het sexy meisje met de afzakkende bikini uit die pikante videoclip. ,,In de jaren na de clip vond ik dat wel vervelend, want ik heb daarna nog verschillende andere dingen gemaakt’’, zei ze tegen Oerlemans die haar bijna twintig jaar later opzocht. ,,Als ze je dan alleen maar kennen van die ene hit, is dat jammer. Nu vind ik dat niet meer zo erg.’’Index liedjes