index liedjes
muziek Britney Spears - ...Baby One More Time (1998)

Zelf noemt Britney Spears ‘...Baby One More Time’ samen met ‘Toxic’ en ‘He About to Lose Me’ als favorieten van haar eigen liedjes. Haar debuutsingle betekende in elk geval haar doorbraak, niet in de laatste plaats dankzij de videoclip van regisseur Nigel Dick.
Deze video werd gedraaid in Venice High School, waar eerder de film ‘Grease’ werd opgenomen. Veel van de succesfactoren van de clip - het feit dat het filmpje werd opgenomen in een schoolgebouw en de schoolgirloutfit met opgeknoopt bloesje die haar navel bloot liet - werden door de regisseur later toegeschreven aan de zestienjarige zangeres, die blijkbaar duidelijk wist wat ze wilde.
Via moeder Lynne Spears was een demo van de jonge Britney terechtgekomen bij vier platenlabels, maar drie daarvan zagen niets in Britney Spears. Bandjes zoals Backstreet Boys en Spice Girls, dat was het volgens die labels helemaal.
Alleen Jive Records zag iets in het jonge zangeresje, dat op zeer jonge leeftijd al op televisie te zien was in The Mickey Mouse Club. Het label had er zo veel vertrouwen in dat meteen een album werd besteld. Britney vloog naar Stockholm waar ze met producers Max Martin, Denniz Pop en Rami Yacoub aan de slag ging.
Een van de liedjes was ‘Hit Me Baby One More Time’, een prettig in het gehoor liggend popliedje, dat oorspronkelijk was bedoeld voor Backstreet Boys of TLC. Die vonden het niet geschikt, maar Britney, haar management en het platenlabel zagen er een hit in. De titel werd wel aangepast, want ‘hit me’ zou wel eens verkeerde ideeën kunnen oproepen. v Toen de single een succes werd, dachten veel mensen desondanks dat het liedje over geweld ging. ,,Hit me, betekent niet slaan op een fysieke manier’’, zei de zangeres in Rolling Stone Magazine. ,,Het betekent eigenlijk zoiets als: geef me een teken.’’
‘...Baby One More Time’ gaat over een meisje dat haar vriendje terug wil. ,,Ze heeft er spijt van dat het uit is, ze wil hem terug’’, verklaarde ze. De foto’s bij het artikel in Rolling Stone - Britney in lingerie poserend tussen de onschuldige knuffels in haar kinderkamer - zorgden eerder voor meer dan minder controverse.
Voor het succes maakte het allemaal niet uit. De clip werd grijsgedraaid en op internet nog vaker bekeken dan op televisie. ‘...Baby One More Time’ plaveide de weg voor een carrière die in de jaren erna langs hoge pieken en diepe dalen zou gaan.
Index liedjes