index liedjes
muziek Wilson Phillips - Hold On (1990)

In 2011 doken de drie dames van Wilson Phillips op in de filmkomedie ‘Bridesmaids’. Ze speelden zichzelf terwijl ze op een bruiloft hun grootste succesnummer ‘Hold On’ zongen. Ze scoorden er in 1990 een wereldhit mee, gevolgd door een aantal andere succesvolle singles van hun titelloze debuutalbum. Daarna raakten ze in vergetelheid, al bewijst de scène uit ‘Bridesmaids’ dat ze met ‘Hold On’ een tijdloos lied hebben afgeleverd.
Wilson Phillips bestaat uit drie zangeressen: de zusjes Carrie en Wendy Wilson en Chynna Phillips. De eerste twee zijn de dochters van Brian Wilson van The Beach Boys, en de blonde Chynna is de dochter van John en Michelle Phillips van The Mamas & The Papas. De meiden groeiden samen op in Zuid-Californië en deelden hun passie voor muziek. Ze ontwikkelden samen een vocal harmony stijl, waarmee ze in 1989 een platencontract verdienden.
Hun eerste single ‘Hold On’ verscheen een jaar later. Dit nummer werd geschreven door Chynna Phillips, in samenwerking met Carrie Wilson en producent Glen Ballard. In 2011, toen zij deelnam aan de Amerikaanse versie van ‘Dancing with the Stars’, onthulde ze wat haar had geïnspireerd: de moeizame band met haar vader. Zijn strijd tegen verslavingen werd lange tijd voor haar verzwegen. Chynna raakte daarna zelf verslaafd aan drank en drugs. Achter de drie zo braaf ogende dames met engelachtige stemmen ging dus een drama schuil.
,,Uiteindelijk lukte het me om mijn leven op orde te krijgen. Ik schreef ‘Hold On’ om alles te verwerken wat me was overkomen.’’ ‘Hold On’ werd een hit. Nummer 1 in Amerika en hoge hitnoteringen in de rest van de wereld. Het nummer won een Billboard Music Award en kreeg Grammy en America Muic Award nominaties.
Met ‘Release Me’, ‘You’re In Love’ en ‘Impulsive’ volgden nog wat hits van het debuutalbum, maar daarna nam het succes af. In 1992 maakte Chynna Phillips bekend solo te gaan en hield Wilson Phillips op te bestaan. Een succes werden hun solocarrières niet en in 2004 kwamen de drie weer bij elkaar.
Hoewel ze nog steeds samen zijn, werd het succes uit hun beginjaren nooit meer geëvenaard. Chynna Phillips vloog weliswaar al na vier aflevering uit ‘Dancing with the Stars’, de drie dames kregen daarna wel een eigen realityshow (‘Still Holding On’) en treden nog steeds op. Hun laatste cd verscheen in 2012. ‘Dedicated’ bevat covers van hun ouders: The Beach Boys en The Mamas & The Papas.
Index liedjes