index liedjes
muziek Miley Cyrus - Malibu (2017)

,,Ik zal altijd het naakte meisje op de sloopkogel zijn. Ik had erover moeten nadenken hoe lang me dat zou achtervolgen’’, verzuchtte Miley Cyrus vlak voor de release van haar single ‘Malibu’. Ze was het imago zat dat ze in 2013 zelf creëerde met de video bij haar single ‘Wrecking Ball’ en de twerkact die ze met Robin Thicke uitvoerde tijdens de uitreiking van de MTV Awards.
Cyrus wilde haar controversiële imago van zich afschudden nadat ze zich voor de tweede keer had verloofd met acteur Liam Hemsworth. Hij zorgde ervoor dat ze in rustiger vaarwater kwam en dus schreef ze ‘Malibu’ voor hem.

I never came to the beach, or stood by the ocean
I never sat by the shore, under the sun with my feet in the sand
But you brought me here and I’m happy that you did

Destiny Hope Cyrus werd in 1992 geboren als dochter van countryzanger Billy Ray Cyrus en Dolly Parton is haar peettante. Dat in ‘Malibu’ de Tennessee-sound doorklinkt is dus minder onlogisch dan het lijkt. Haar vader liet in een interview met Elite Daily in elk geval weten positief te zijn over de nieuwe sound van zijn dochter: ,,I’m loving it.’’
,,Als ik naar Malibu en haar nieuwe album luister, hoor ik veel van haar roots. Als we van en naar de set van Hannah Montana reden, zette ze in de auto cd’s op van Eddie James, Johnny Cash en meer geweldige artiesten waar veel kinderen van haar leeftijd niet naar luisterden. Ik hoor veel van die invloeden in wat ze nu doet.’’
,,Het lied gaat zeker over liefde’’, zei Miley zelf in een radio-interview. Ze schreef ‘Malibu’ in de taxi op weg naar de opnamen van ‘The Voice’, waarin ze optrad als jurylid. De titel verwijst naar de Californische stad waar zij tegenwoordig met haar verloofde woont. ,,Als je me drie jaar geleden had verteld dat ik dit liedje zou schrijven, had ik dat nooit geloofd’’, zingt ze letterlijk.
De videoclip is heel wat braver dan die van ‘Wrecking Ball’. Qua kleding (veelal maagdelijk wit) heeft ze nog steeds niet veel om het lijf, waardoor ze haar vele tatoeages en navelpiercing kan showen. Ook haar verlovingsring komt in beeld. Hoewel de video al 236 miljoen keer is bekeken via You Tube, zal het nog even duren voor ‘Wrecking Ball’ wordt geëvenaard. De teller van ‘de sloopkogelclip’ staat op 895 miljoen views.
Index liedjes