index liedjes
muziek Lady Antebellum - Need You Now (2009)

Reaching for the phone cause I can’t fight it anymore
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

Midden in de nacht de telefoon grijpen om na te gaan of je ex aan je denkt, zoals jij aan hem of haar denkt. Daarover gaat ‘Need You Now’, de wereldhit van het Amerikaanse Lady Antebellum. De uit Nashville afkomstige groep bestaat sinds 2006, was in Amerika al zeer succesvol, voordat we het countrytrio dankzij ‘Need You Now’ ook hier leerden kennen.
,,Wij weten alle drie hoe het voelt om op dat punt te komen dat je je zo eenzaam voelt, dat je een telefoontje pleegt waar je de volgende dag zomaar spijt van kunt hebben’’, vertelde bandlid Hillary Scott.
Samen met Charles Kelley en Dave Haywood schreef zij het nummer met liedjesschrijver Josh Gear. Er was meteen een openingszin en de rest van het liedje volgde snel. ,,We dachten alleen dat we twee goede liedjes hadden geschreven’’, vertelde Kelley later. ,,Ik denk niet dat we beseften wat we echt hadden gemaakt toen we die dag klaar waren.’’
Dat bleek pas later, maar aanvankelijk viel de platenmaatschappij over de zinsnede ‘I’m a little drunk’ in het nummer. Het zorgde voor discussie, maar de regel werd niet geschrapt of aangepast. Wel wordt bij het genoemde stukje in de videoclip koffie in plaats van whisky gedronken.
‘Need You Now’ verscheen op het tweede album van Lady Antebellum en werd op 11 augustus 2009 als single uitgebracht. Zoals gebruikelijk bij een countryact richtte de platenmaatschappij zich aanvankelijk vooral op de countryzenders. Daar schoot ‘Need You Now’ al snel naar de top van de hitlijsten, waarna de focus zich richtte op de reguliere radiostations die het nummers ook omarmden.
Op 15 april 2011 passeerde ‘Need You Now’ de 5 miljoen downloads en ging daardoor ‘Love Story’ van Taylor Swift voorbij als meest gedownloade countrysong. Diezelfde maand verscheen de single in Europa. Ook daar werd het in veel landen een hit. In Nederland stond Lady Antebellum ermee op de zevende plek van de hitlijst.
De ultieme bekroning kwam tijdens uitreiking van de Grammy Awards 2011. ‘Need You Now’ won liefst vier prijzen, waaronder die voor Song of the Year en Record of the Year. Het trio was pas de tweede countryact die beide awards in ontvangst mocht nemen na Dixie Chicks in 2006 voor ‘Not Ready To Make Nice’.Index liedjes