index liedjes
muziek Racoon - Love You More (2005)

Weet jij nog waar je was toen... Ik weet nog precies waar ik was op 13 april 2005 (toegeven: opgezocht) toen ik voor het eerst ‘Love You More’ van Racoon hoorde. ’s Ochtends vroeg op de bank, met een kop koffie in de hand, keek ik naar ‘Goedemorgen Nederland’. Op televisie speelden Bart van der Weide en Dennis Huige een akoestische versie van dit prachtige liedje.
Ik ben die middag direct naar de cd-winkel gegaan om het album Another ‘Day’ te kopen. Stelde me niet teleur, want er staan meer sterke liedjes op. ‘Love You More’ is echter nog steeds mijn favoriet.
‘Alles voor het liedje’ is de treffende titel van het boek dat Eugène de Kok in 2012 schreef toen Racoon vijftien jaar bestond. Hierin komt uiteraard ook ‘Love You More’ ter sprake. Het nummer bleek een keerpunt voor de Zeeuwse band, die in 2002 door platenmaatschappij Sony aan de kant was gezet.
De bandleden hadden allerlei baantjes, terwijl ze droomden van een doorbraak. In 2004 namen zij met producer Michel Schoots in eigen beheer ‘Another Day’ op. ‘Love You More’ ontstond eigenlijk toevallig toen Dennis voor de televisie een beetje doelloos zat te spelen. Ineens had hij een mooi melodietje.
Hij speelde het in op een oude cassetterecorder en in zijn ogen viel alles op zijn plek. Maar Bart twijfelde, staat in het boek. ,,‘Spoel eens terug’, zegt hij nogmaals tegen Bart, die hem vragend aankijkt. Samen luisteren ze het fragment terug. Het klinkt leuk, maar Bart weet het niet.’’
Anderen zijn positiever en als hij nogmaals luistert, hoort Bart het ook. ,,‘Ja dit is verdomd mooi’, zegt hij nu. (.) Bart krabbelt wat zinnen op papier. Binnen een paar minuten is de tekst klaar en niet veel later het nummer. ‘I Miss You More’ heet het.’’
Ze nemen het een paar keer op, maar de eerste opname blijkt de beste. Iedereen die ze het laten horen is enthousiast. Voor de band is dit het bewijs dat ze het nog steeds kunnen. Alleen de titel wordt veranderd in ‘Love You More’.
,,Een klein liedje over onvoorwaardelijke liefde. Voor wie dan ook’’, zo vat Bart het nummer samen. Vervelen gaat het nooit, zo vertelde de zanger aan NL020: ,,Het is een heerlijk nummer om live te spelen. Met die aanstekers en dat meezingen… Je kunt het wenden of keren zoveel je wilt, maar het raakt me elke keer weer.’’
Index liedjes