index liedjes
muziek Katy Perry - Roar (2013)

I used to bite my tongue and hold my breath
Scared to rock the boat and make a mess
So I sit quietly, agree politely
I guess that I forgot I had a choice
I let you push me past the breaking point
I stood for nothing, so I fell for everything

Krachtige woorden van Katy Perry op de eerste single van haar vierde album, ‘Roar’. Zij schreef dit samen met vriendin Bonnie McKee en producers Dr. Luke, Max Martin en Cirkut. Aanvankelijk leek haar nieuwe album ‘donker’ te worden, maar dankzij ‘Roar’ voelde zij zich als herboren en ging het met dat album alsnog een andere kant op.
Toen ze met McKee begon te schrijven was Perry net gescheiden van Russell Brand. Dat had zo zijn weerslag op dat wat ze wilde gaan zeggen in haar nieuwe liedjes. ,,Sinds mijn laatste plaat ben ik in therapie geweest en daar gaat dit liedje over’’, zei ze later over ‘Roar’, dat door McKee werd getypeerd als een ‘pick yourself up and dust yourself off and keep going’ song.
,,Vreemd genoeg was ik altijd heel duidelijk en uitgesproken over mijn muziek, terwijl ik over andere aspecten uit mijn leven terughoudender was en niet durfde te zeggen wat ik echt bedoelde’’, zei zij op de website van Perez Hilton. ,,‘Roar’ gaat echt over voor mezelf opkomen en ik hoop dat mensen die boodschap overnemen.’’
Op 10 augustus 2013 verscheen ‘Roar’ als eerste single van het album ‘Prism’. Het nummer werd opgenomen in vier verschillende studio’s, waaronder MXM Studios in Stockholm van hitproducer Max Martin.
De videoclip werd in drie dagen tijd gedraaid onder regie van Grady Hall en Mark Kudsi. We zien de zangeres die met haar vriend neerstort in het oerwoud en van een bang meisje verandert in de koning van de jungle. Ze wordt omringd door allerlei wilde dieren, wat uiteraard voor kritiek van dierenorganisaties zorgde.
Opvallend in ‘Roar’ is de zinssnede ‘I Got the Eye of Tiger’, die afkomstig lijkt uit de klassieker die Survivor schreef voor de soundtrack van de Sylvester Stallone filmklassieker ‘Rocky’. Jim Peterik van Survivor gaf aan Songfacts.com toe dat zijn publisher en hij hebben gekeken of sprake was van auteursrecht, maar uiteindelijk konden ze er geen werk van maken: ,,En toen ben ik het maar gaan zien als een positief iets.’’
‘Roar’ leverde Katy Perry namelijk een nummer 1 hit op in de Verenigde Staten en veel andere landen.Index liedjes