index liedjes
muziek Ronnie Flex feat. Maan - Blijf Bij Mij (2017)

Van alle Nederlandstalige rappers van dit moment is Ronnie Flex waarschijnlijk de meest succesvolle. Sinds 2012 zo’n veertig singles uit, alleen en met anderen. Het leverde hem miljoenen streams op YouTube en Spotify op.
In de eerste maanden van 2018 scoorde Ronell Langston Plasschaert, zoals zijn echte naam luidt, zijn vierde nummer 1 hit met ‘Blijf Bij Mij’, een duet met Voice of Holland winnares (2016) Maan. Voor haar was dit haar eerste nummer 1 single.

Ik geef toe
Ik weet niet hoe
Ronnie het voelt goed, alles wat je met me doet
Elke keer, en telkens weer
Je kan altijd bouwen op mij, voor altijd

In De Wereld Draait Door vertelde Ronnie Flex dat hij op het idee kwam om Maan te vragen nadat hij haar had gehoord op de single ‘In Amsterdam’ van Sevn Alias. ,,Ik kwam haar tegen op een feestje en heb haar gevraagd of ze een duet met mij wilde doen.’’ Maan van Steenwinkel vulde aan: ,,Een maand later werd ik gebeld. Hij had een track geschreven en toen zijn we de studio ingedoken.’’
Daar namen ze het aanstekelijke ‘Blijf Bij Mij’ op, dat werd geproduceerd door Jack $hirak. Hij was eerder succesvol met het album ‘New Wave’, dat in 2015 de Popprijs won. Van dit album kwam onder meer de hit ‘Drank & Drugs’, een samenwerking tussen Ronnie Flex en Lil Kleine.
‘Blijf Bij Mij’ bereikte de nummer 1 positie in de Single Top 100. Meteen na de release viel sommige mensen de gelijkenis op met het nummer ‘Dilemma’ van rapper Nelly en voormalig Destiny’s Child zangeres Kelly Rowland. In de videoclip zit zelfs een verwijzing naar deze hit uit 2002.
Op Twitter was een oplettende luisteraar zo vriendelijk om het ‘plagiaat’ aan Nelly te verraden: ‘There is just a dumbass rapper from here who did some copyright from your song ‘Dilemma’. Make sure to check it out and report it.’
Zelf doet Ronnie Flex er niet geheimzinnig over dat hij zich laat inspireren door classic hits, en dus door Nelly. Naar aanleiding van berichten dat hij ‘Dilemma’ had gepikt, reageerde hij op social media: ‘Wooooow neeeee meen je dat? Had niet verwacht dat jullie het zouden merken’.
De ‘verrader’, die Nelly via social media tipte over het ‘plagiaat’, kreeg op Instagram een veeg uit de pan: ‘Snitch of the year award (btw ik heb me zaken altijd al geregeld voordat je het op internet ziet).’
Index liedjes