index liedjes
muziek Sandra - Heaven Can Wait (1988)

An’ heaven can wait
‘Cause you’re my desire
Heaven can wait
You’re turnin’ up in time
So take up my heart
Livin’ for this day of joy
It’s never too late
An’ heaven can wait

Zo bekend als bijvoorbeeld Madonna is ze niet, maar desondanks was de Duitse Sandra een van de populairste zangeressen van de jaren tachtig. Wereldwijd verkocht ze zo’n dertig miljoen platen van haar makkelijk in het gehoor liggende discopop.
Singles als ‘(I’ll Never Be) Maria Magdalena’, ‘In the Heat of the Night’ en ‘Everlasting Love’ bestormden wereldwijd de hitlijsten. ‘Heaven Can Wait’ was de eerste single van haar derde album ‘Into a Secret Land’. In Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Israel belandde het in de top 10, maar verder was deze single minder succesvol, al was de videoclip veelvuldig op televisie te zien.
De Duitse zangeres werd in 1962 geboren in Saarbrücken en brak in 1979 door als een van de drie leden van de meidengroep Arabesque. Met hun sexy rokjes en shirtjes hadden ze vooral succes in Japan. ,,Het was onderdeel van de show, maar tegenwoordig zou ik het nooit meer doen’’, zei ze hierover.
Nadat Arabesque was gestopt, bracht Sandra Ann Lauer samen met de Roemeens-Duitse muzikant/producent Michael Cretu haar eerste single uit. Van ‘Japan Ist Weit’ (1984) werden maar 125 exemplaren verkocht, maar Sandra en Cretu - die ook geliefden waren en later trouwden - hielden vol. De beloning kwam in 1985 toen ‘(I’ll Never Be) Maria Magdalena’ een hit werd in 21 landen.
Er volgden meer hits, allemaal typische jaren tachtig synthersizer pop. Haar laatste hit in Nederland scoorde ze in 1988 met de cover ‘Everlasting Love’. Ze kwam met dit door Buzz Cason en Mac Gayden geschreven nummer tot de achtste plek in de Top 40. In datzelfde jaar verscheen de single ‘Heaven Can Wait’.
,,Ik wil mensen blij maken met mijn muziek, verder zit er geen speciale boodschap in’’, vertelde ze naar aanleiding van deze single in een interview met een Griekse televisiezender. Daarin zei ze tevens nog lang muziek te willen maken: ,,Ik zit nog vol met goede ideeën.’’
Er verschenen inderdaad nog verschillende singles en albums, maar het grote succes lag achter haar. In 1990 scoorde ze overigens nog wel een wereldwijde nummer 1 hit. ‘Sadeness part 1’ van Enigma schoot namelijk naar de top van de hitlijsten en zij verzorgde de vocals bij dit project van haar echtgenoot.
Index liedjes