index liedjes
muziek Sly Fox - Let’s go all the way (1986)

Een doordringende drumbeat en een stem die zingt ‘Zhum zhum zingininny’. Je zit er na de eerste seconden van ‘Let’s go all the way’ meteen helemaal in. Dat is ook precies wat mij destijds zo aansprak toen Sly Fox deze single uitbracht. Je hoeft het nummer maar één keer te horen en het refrein blijft hangen.
De single verscheen eind 1985, maar werd pas echt een hit in de tweede helft van 1986. In de Nederlandse Top 40 kwam ‘Let’s go all the way’ tot de zesde plaats. Ook in de rest van de wereld scoorde het Amerikaanse Sly Fox er een dikke hit mee.
De basis werd gelegd door Ted Currier, die in Detroit met funklegende George Clinton aan een project werkte. Hij vroeg Gary ‘Mudbone’ Cooper om mee te doen, maar die voelde daar op dat moment weinig voor. Hij wilde liever een duo creëren om een plaat mee op te nemen. Currier bracht hem vervolgens in contact met Michael Camacho.
,,We spraken elkaar voor het eerst in een ijszaak in Manhattan’’, vertelde Cooper in een interview aan Oldschool.tblog.com. ,,Daar stond een piano. Mike ging zitten en begon te spelen. We zongen samen en voelden dat het klikte.’’
De mannen doken de studio in en namen een album op. Hun eerste single was ‘Let’s go all the way’. Deze track werd gedreven door een stevige drumbeat, waarbij zij zich lieten inspireren door ‘I am the Walrus’ van The Beatles. De drumbeat werd, net als de stem aan het begin, verzorgd door Cooper.
Hij schreef het nummer in vijf minuten en liet het voor het eerst via de telefoon aan zijn muzikale partner horen: ,,Ik had het gevoel dat het een succes kon worden als het maar de kans zou krijgen om gehoord te worden.’’
Na de release was de vraag waar ‘Let’s go all the way’ nou precies over ging. Seks, was de meest gehoorde suggestie, maar dat was volgens Cooper niet zo: ,,Voor mij betekent het gewoon dat wat jouw doel, droom of visie ook is, dat je daar voor moet gaan. Met andere woorden: laat je door niets tegenhouden, zeker niet door jezelf.’’
Lang duurde het succes niet, want hun eerste hit kreeg geen vervolg. ,,We hebben te gekke optredens gedaan, stonden bij MTV in de top 5 met onze video, maar helaas duurde het niet lang.’’ Volgens Cooper kwam dit door slecht management en hebzucht.
Index liedjes