index liedjes
muziek Bill Medley & Jennifer Warnes - (I’ve Had) The Time of My Life (1988)

Now I’ve had the time of my life
No, I never felt like this before
Yes I swear it’s the truth
And I owe it all to you
‘Cause I’ve had the time of my life
And I owe it all to you

‘(I’ve Had) The Time of My Life’ van Bill Medley en Jennifer Warnes begint met het refrein. Dit is niet gebruikelijk, maar dit heeft alles te maken met de rol die het liedje speelt in de cruciale, zeven minuten durende dansfinale in de film ‘Dirty Dancing’. Dit nummer werd speciaal voor deze film geschreven door Franke Previte, John DeNicole en Donald Markowitz.
Previte - bekend van Franke And The Knockouts - vertelde tegen Songfacts.com: ,,Ik werd door producent Jimmy Ienner gevraagd of ik een liedje wilde schrijven voor this little movie ‘Dirty Dancing’. Ik zei dat ik geen tijd had, maar hij antwoordde toen: ‘Maak daar maar tijd voor, want dit kan jouw leven veranderen’.’’
Er waren inmiddels 149 liedjes afgekeurd voor de scène, die door hoofdrolspelers Patrick Swayze en Jennifer Grey werd gerepeteerd met een nummer van Lionel Richie. Toen choreograaf Kenny Ortega ‘(I’ve Had) The Time of My Life’ hoorde, was hij meteen verkocht.
Tegen Americansongwriting.com vertelde Previte dat de door hemzelf gemaakte demo werd gebruikt bij de opnamen: ,,Ik had het ingezongen met Rachele Cappelli. Patrick Swayze vertelde mij dat de eindscène als eerste werd gedraaid. Daarom moest er meteen een soort intimiteit ontstaan en de demo was een belangrijk onderdeel omdat voor elkaar te krijgen.’’
Des te kouder was de douche voor Previte toen duidelijk werd dat de makers deze versie niet gingen gebruiken in de film. Ze wilden ‘(I’ve Had) The Time of My Life’ laten inzingen door Bill Medley. De voormalig zanger van The Righteous Brothers stond aanvankelijk niet te springen om dit duet op te nemen voor een film waarvan de titel voor hem klonk als ‘a bad porno movie’. Zijn afkeer veranderde toen Jennifer Warnes in beeld kwam als duetpartner.
‘Dirty Dancing’ werd een hit en hetzelfde gold voor ‘(I’ve Had) The Time of My Life’. Het nummer won een Grammy Award, een Golden Globe en een Oscar. Franke Previte kon er uiteindelijk wel mee leven dat niet zijn versie in de film werd gebruikt. Ook het tweede liedje dat hij voor de film had geschreven, werd door iemand anders ingezongen. Eric Carmen scoorde een hit met ‘Hungry Eyes’.
Index liedjes