index liedjes
muziek Whitney Houston - I Wanna dance with somebody (Who loves me) (1987)

Met de kennis van nu bekijk je de videoclip van ‘I Wanna dance with somebody (Who loves me)’ van Whitney Houston toch met andere ogen. Van de vrolijke zangeres in deze video van Brian Grant was begin 2012 weinig meer over. In 1987 kende ze Bobby Brown nog niet en raakte ze de harddrugs - zo ver bekend - nog niet aan. Wel verlangde ze naar iemand om mee te dansen en naar liefde...
Twee jaar eerder was het debuut van Whitney Elizabeth Houston verschenen. Dit titelloze album werd een succes en een van de grootste hits was ‘How will I know’. Dit was geschreven door George Merrill en Shannon Rubicam, die samen het duo Boy Meets Girl vormden. Na dit succes werden zij gevraagd om ook een liedje te schrijven voor het tweede album.
Aanvankelijk kwamen zij met ‘Waiting for a star to fall’, maar dit werd afgekeurd. Het duo scoorde er vervolgens in 1988 zelf een hit mee. Het team rond Whitney vond het echter niet bij haar passen. Vervolgens kwamen Merrill en Rubicam met ‘I Wanna dance with somebody (Who loves me)’.
,,Veel vrienden van ons zaten in dit schuitje’’, vertelde Rubicam aan Songfacts.com over de tekst. ,,Vijf uur ’s avonds en ze worden onrustig. Wat ga ik vanavond doen? Ze willen niet alleen zijn, lekker dansen, maar vooral graag iemand vinden om van te houden’’, zo omschreef ze het gevoel van het nummer.
Nadat ze het hadden geschreven, nam het duo het liedje op en gaven de cassette aan platenbaas Clive Davis. Ze vertelden dat ze het graag wilden gebruiken voor hun nieuwe Boys Meets Girl album, mocht ook dit liedje worden afgekeurd. Davis had echter één luisterbeurt nodig om te weten dat ‘I Wanna dance with somebody (Who loves me)’ een hit kon worden.
Producer Narada Michael Walden was niet meteen overtuigd en besloot het countryachtige liedje om te turnen in een dancesong. Zodoende kreeg de niet bepaald vrolijke tekst (‘I need a man who’ll take a chance - On a love that burns hot enough to last - So when the night falls - My lonely heart calls’) een aanstekelijk deuntje en de song werd wereldwijd een succes. In Nederland bereikte ‘I Wanna dance with somebody (Who loves me)’ de eerste plaats in de Top 40.
Op 11 februari 2012 werd Whitney Houston dood gevonden in het bad van haar hotelkamer in Beverly Hills.
Index liedjes