index liedjes
muziek Chris Isaak - Wicked Game (1990)

Het was een nacht waarop zanger Chris Isaak rond een uur of vier werd gebeld door een vrouw. ‘Ik wil langskomen om me je te praten’, hoorde hij aan de andere kant van de lijn. Hij wilde eigenlijk niet dat ze kwam, maar toch hoorde hij zichzelf ‘ja’ zeggen.
,,Meteen dacht ik: je had nooit moeten toestemmen. Ik wist precies wat er ging gebeuren’’, vertelde hij later tegen de website Rock and Roll Hall of Fame.
Meteen nadat hij de telefoon had neergelegd - voordat de vrouw bij hem aanbelde - schreef Chris Isaak een liedje. ‘Wicked Game’ gaat volgens hem over wat er gebeurt als je je aangetrokken voelt tot iemand die niet per se goed voor je is.

What a wicked game to play, to make me feel this way.
What a wicked thing to do, to let me dream of you.

‘Wicked Game’ verscheen eerst op het album ‘Heart Shaped World’ en daarna als single, maar sloeg aanvankelijk niet aan. Dat veranderde toen regisseur David Lynch een instrumentale versie gebruikte in zijn cultklassieker ‘Wild At Heart’. Hij had eerder twee tracks van Isaak gebruikt in zijn film ‘Blue Velvet’.
Een invloedrijke DJ - fan van het werk van Lynch - ging het nummer na het zien van ‘Wild At Heart’ draaien op de radio, maar ook aanbevelen bij collega’s. Een pikante videoclip van fotograaf Herb Ritts gaf ‘Wicked Game’ het laatste duwtje.
Hoewel David Lynch ook een videoclip maakt bij het nummer was de versie van Ritts het meest succesvol. In de in zwart-wit geschoten video vrijen het vrijwel naakte topmodel Helena Christensen en Isaak (die ook als acteur werkt) tegen elkaar aan.
Het zag er zo zwoel en overtuigend uit, dat veel mensen dachten dat zij echt iets met elkaar hadden. ,,Ze was een geweldige actrice’’, zei Isaak hierover. ,,Ze kon goed doen alsof ze me heel erg mocht, terwijl we elkaar niet kenden.’’
Overigens waren de opnamen minder opwindend dan het filmpje doen vermoeden: ,,Als je goed naar haar lichaam kijkt, zie je kippenvel. Ze smeten emmers water over ons heen om ons nat te houden en er stond wind, dus het was hartstikke koud.’’
‘Wicked Game’ werd zijn grootste hit. Hij is nog steeds actief als zanger en acteur. Hij was onder meer te zien in ‘Silence of the Lambs’, ‘Eyes Wide Shut’ en ‘Twin peaks: Fire Walk With Me’ van, jawel, David Lynch.
Index liedjes