thuis

Column Hoge hakken, echte liefde‘Ik wist dat jij die ook leuk zou vinden’ lachte Debby.
Zojuist had ik haar erop gewezen dat die mailtjes, die schoenwinkel Omoda regelmatig in onze mailbox dropt, wel erg uitgekookt zijn.
‘Ze weten wat voor schoenen wij leuk vinden en als ze een paar hebben, zetten ze die op een foto en sturen hem door. Jij ziet dat, ik zie dat en allebei kunnen we het paar niet weerstaan...’
Is echt zo, vrees ik.
Debby houdt van schoenen en ik houd ervan om haar op mooie schoenen te zien. Debby houdt van mooie hakken en ik houd ervan om haar op een mooi paar hakken te zien.
Nadat we de mail van Omoda - met een prachtig mooi paar Tommy Hilfiger laarsjes nogmaals hadden staan bewonderen - stelden we samen vast dat ze vast heel duur waren en dat ze dat dus maar niet moest doen.
Afijn. We gingen boodschappen doen. In het winkelcentrum.
Na de weekboodschappen moest Debby nog even langs Pearl voor haar bril en op de terugweg zouden we toch even bij Omoda binnen lopen, nieuwsgierig als we waren hoe die kekke laarsjes er in het echt uit zouden zien.
Zo mogelijk nog mooier dan op de foto, stelden we al snel vast. Maar nee. Bijna tweehonderd euro voor een paar korte laarsjes, dat vonden we allebei toch echt te gek. Hoe mooi Debby ze ook vond en hoe mooi ik ze ook bij haar vond staan.
‘Je wacht gewoon tot ze over een paar maanden in de aanbieding zijn’, hoorde ik mezelf zeggen.
‘Ja’, zei Debby stellig, trok ze weer uit en zette ze terug in de rek.
Terwijl we weg wilden lopen, viel haar blik op een paar pumps dat ook in dat rek stond. Ik zag haar blik toen ze de schoen pakte en wist genoeg. Terwijl ze de grijze pump met zwarte stippen erop aan haar voet probeerde, wist ik nog meer. Dit paar zou in een tasje mee naar huis gaan.
Alleen ik kon dat nog tegenhouden.
‘Wat kosten ze?’ vroeg ik lafjes.
Debby noemde het bedrag en zag aan mijn gezicht dat ik om was. Eerlijk is eerlijk, deze kon ze niet laten staan. De verkoopster kwam erbij - al hoefde ze niets meer te verkopen. Laat ik haar daarom ‘een juiste maat haalster’ noemen.
Met de juiste maat aan haar voeten, wisten Debby en ik het allebei zeker. Zij was weg van deze pumps en ik was weg van haar te zien op deze pumps. Wat waren we weer ontzettend zwak gebleken.
Natuurlijk had zij niet weer een paar pumps moeten kopen en natuurlijk had ik haar tegen moeten houden. Het was ons weer niet gelukt. ‘Hoge hakken, echte liefde’ bleek weer eens waarheid.
Met dank aan dat verdomde mailtje. Misschien toch maar afmelden voor die nieuwsbrieven van Omoda?