SVO Online


welkom op de SVO website

Schaats- en Skeelervereniging Oudewater

Skeeleren

Jeugdschaatsen
SVO landijsbaan
Weissensee
 Nieuwsbrief
 
Lid worden van SVO
 
e-mailen

homepage - welkom bij Schaats- en Skeeler Vereniging Oudewater SVO

SVO Actueel

Vrijwilligers gezocht voor MNSC
Presentatie Combibaan KNSB Verenigingsdag
Beleidsplan SVO 2009-2012


SVO Agenda

 Schaatsen is de enige bezigheid waarbij je met je handen op je rug toch tot hele grote prestaties kunt komen.......

en skeeleren dan?????

 

Open dag SVO Skeeleren (10 april, 13.00)
 

Zaterdag 10 april houdt SVO Open Huis.

Kom langs op onze prachtige skeelerbaan aan het Statenland en maak kennis met de skeelersport. Of, zoals het tegenwoordig officieel heet: inline-skaten.

Snel, fascinerend, ontspannend, uitdagend, technisch, dynamisch. Dat is inline-skaten / skeeleren.

 

Kom langs op 10 april, tussen 13.00 en 15.00 en maak kennis met skeeleren en SVO.

 

Deelname aan de open dag staat open voor iedereen, jong en oud en is uiteraard gratis.

Het wordt stralend weer, dus niets staat een leuke middag in de weg. Tot ziens op de SVO skeelerbaan. Parkeren bij het zwembad.

Skeelerseizoen van start
 

Het wordt lente en dat betekent dat de skeelers weer tevoorschijn kunnen komen. Bij de KNSB het skeeleren tegenwoordig skaten, trouwens.

Dit seizoen zijn we gestart met een klein groepje wedstrijdskaters.

 

Voor degenen die het eens willen kennismaken met skeeleren (of inline skaten) is er de mogelijkheid voor het volgen van proeflessen. De proeflessen zijn medio mei. SVO heeft ook materiaal.

 

Via onderstaand inschrijfformulier kun je je aanmelden. Invullen en terugsturen naar svooudewater@hetnet.nl

 

Inschrijfformulier (Excel)
Inschrijfformulier (pdf)

 

 

Wereldkampioenschappen Masters
 

Dit weekend waren in het Italiaanse Baselga di Piné de wedstrijden om de wereldkampioenschappen masters.

Kees Verdouw moest zijn titel verdedigen. Ook Lettie Zwanenburg ging de strijd om een zo goed mogelijke klassering weer aan.

 

Helaas zaten de omstandigheden niet mee. Vooral vrijdag op de eerste wedstrijddag werden de schaatsers geteisterd door zeer slechte en (nog erger) heel sterk wisselende omstandigheden. Wat als een wedstrijd begon, veranderde als snel in een loterij. Zo reed Kees een 500 meter van ruim 52 seconden, wat heel ver beneden zijn kunnen is. Lettie was zelfs sneller....Gelukkig waren de omstandigheden vandaag beter en wist Kees de afsluitende 3 km te winnen. Zijn achterstand in het klassement was echter te groot, zodat er niet meer in zat dan zilver.

Lettie haalde brons, met een regelmatige reeks. De Russische Galina Petrova was echter een maatje te groot.

 

Hier staan alle uitslagen
 

 

Successen SVO schaatsers
 

Het was een weekend met de nodige successen.

In de eerste plaats was daar natuurlijk Cindy Vergeer. Zij behaalde op het NK Allround mede dankzij 3 persoonlike records een prachtige 10e plaats. Van de absolute top ontbraken alleen Wüst en Valkenburg, dan is een top 10 klassering toch erg goed.

 

Maar ook de jeugdige talenten lieten van zich spreken.

De baankampioenschappen van de Vechtsebanen in Utrecht leverden ons twee kampioenen. Tessa van der Neut werd baankampioen bij de meisjes junioren C. Clubgenote Danique Vergeer stond naast haar op het podium met een mooie derde plaats.

Tim van Dijk was de beste bij de jongens pupillen.

 

 

Danique Vergeer zevende van Nederland

 

Zaterdag werden op kunstijsbaan De Westfries in Hoorn de Nederlandse Kampioenschappen marathonschaatsen voor pupillen en junioren gehouden. Namens Schaats- en Skeelervereniging Oudewater stonden Maaike Hoogenboom en Danique Vergeer aan de startstreep. Hoogenboom eindigde als zestiende bij de pupillen B, Danique Vergeer gleed als zevende over de finishlijn bij de junioren C.

 

Danique Vergeer verraste de laatste weken doorlopend op de marathon. Tijdens de wekelijkse competitie voor C-rijders op de Vechtsebanen versloeg ze onlangs het hele peloton in de C3-klasse. Een week later bevestigde ze haar talent voor het marathonschaatsen door als tweede te eindigen.

De wedstrijd op de overdekte piste van Hoorn ging over tien ronden.

Vergeer reed bij het begin van de wedstrijd, die in een hoog tempo werd verreden, achterin het peloton.

   

Lettie Zwanenburg in de sneeuw van Baselga


Volgens het tevoren met haar vader uitgestippelde tactische plan werkte ze zich aan het einde van de wedstrijd naar voren, maar ze werd daarbij gehinderd door een valpartij in de groep. Desondanks wist de eerstejaars C-junior na een scherpe eindsprint als zevende te finishen. Nederlands kampioen werd José Boots uit Oostwoud. De Woerdense Floortje Mackay, het trainingsmaatje van Danique Vergeer, eindigde als vierde.

 

De wedstrijd bij de meisjes pupillen B ging over vijf ronden. Ook in deze wedstrijd lag het tempo hoog en was er nauwelijks ruimte voor serieuze ontsnappingen. Maaike Hoogenboom wist zich gedurende de strijd in het midden van het 32 meisjes tellende veld te handhaven. Hoogenboom, die voor de eerste keer aan het NK deelnam, finishte uiteindelijk als zestiende. De pupil van trainer Tom van den Hoek was daarmee zeer tevreden: ‘Tevoren dacht ik in de achterhoede te eindigen, dus ik ben enorm blij.’ Eline Verhagen uit Oude Ade won de nationale titel.
 

 

 

Een goed voorbeeld......

 

Gerwin Coljé, inmiddels houder van het clubrecord op de 1500 meter junioren C, wist anderhalf jaar geleden al wie zijn grote voorbeeld was!

Op de foto hiernaast zie je Gerwin tijdens het trainingskamp in Inzell met de kersverse Olympisch Kampioen 2010 Mark Tuitert.

Het tekent ook de klasse van Mark dat hij de tijd neemt voor dit soort fotomomenten! Daarmee inspireer je de jeugd.

 


 

Natuurijs op Grote Gracht (1)

Als er natuurijs ligt, moet je er van genieten.
Toerschaatstraining op de Grote Gracht (13-2-2010). Met z'n allen achter ijsmeester Kees Hofman.

 

  Natuurijs op Grote Gracht (2)

Ook de licentiehouders / marathonschaatsers trainden op de Gracht.


Tim van Dijk en Max van Zuilen op NK Pupillen


Jonge talenten genoeg bij SVO. Tim van Dijk en Max van Zuilen mochten hun kunsten vertonen op het VPZ Kardinge Pupillentoernooi in Groningen, het officieus NK voor pupillen.

 

Lees de uitslagenpagina.

 

 

 

Tessa van de Neut elfde op NK supersprint


Laatste nieuws uit Hoorn: Tessa van de Neut is elfde geworden bij het Nederlands Kampioenschap Supersprint (junioren C). Klasse Tessa! Gefeliciteerd.

Natuurijs activiteiten

 

We hebben een gewelidige periode met natuurijs achter de rug.

Samen met enkele bewoners rond de Grote Gracht organiseerde SVO verschillende activiteiten. Vooral de marathonwedstrijd was een doorslaand succes maar ook de kortebaanwedstrijd en de Grachtentocht voor de jeugd waren super. Voor herhaling vatbaar!! Iedereen die heeft meegewerkt, bedankt!
Helaas kon de ijsnacht vanwege de ingevallen dooi niet doorgaan.

 

12 januari Marathon --> Uitslagen


13 januari 19.30 Kortebaan wedstrijd; uitslagen volgen.

 

SVO op de Weissensee

 

Vanaf 19 januari vonden op de Weissensee de evenementen rond de Alternatieve Elfstedentocht plaats.

 

Bijna alle SVO-ers die aan de start verschenen hebben 200km volbracht. Speciale vermelding voor Kees Schravezande, trainend in de toerschaatsgroep op zaterdag. Hij legde zijn eerste 200 km af in 9.30 uur. Een prima prestatie!

Henk Voorbij en zijn schaatsmakker Maarten Looijen werkten in de toertocht van vrijdag 100 km weg. Ook Roel Ansink reed 100 km.

 

200 km werd volgereden door Wim Vergeer, Adrie Boere, Arie Vergeer, Rinus Steenbergen, Wim Zwanenburg, Wil van der Neut, Kees Dekker en Ronald van de Brink (2x!!).

Bij de westrijd om het Open NK voor masters (70 km) werd Wil van der Neut vierde!
 

 

Jong geleerd....

 

Elke week trainen in Utrecht is leuk, maar natuurijs is natuurlijk iets heel anders.

 

Daarom namen de trainers Tom en Koos hun pupillengroep mee naar Loosdrecht voor een toertocht op de plassen. Het was koud, de choco na afloop smaakte dan ook geweldig lekker.

 

Oudewaternaren winnen kortebaan in Polsbroek

 

De Polsbroekerdamsche IJsclub organiseerde vrijdagavond een traditionele kortebaanwedstrijd over 140 meter op de Vliet. Op de inschrijflijst stond een aantal lokale matadoren en een vijftal schaatsers van SVO.

Voor het aanwezige publiek speelde de wedstrijd zich grotendeels in het duister af. Na de start vanuit het dorp doken de kortebaanrijders al snel het duister van de donkere polder in. Zij werden daar opgewacht door een tweetal ‘keurmeesters’, die mochten beslissen over winnen en verliezen.

Bij de meisjes was het Floortje Mackay uit Woerden die de wedstrijd naar haar hand zette. Bij de jongens tot 16 jaar ging de strijd tussen de Oudewaternaren Frank Appels en Jaivy Vergeer. In de tweekamp was het de krachtige Appels die over de sterkste zenuwen beschikte en met de door de Polsbroekerdamsche IJsclub beschikbare gestelde premie huiswaarts keerde. Het sterkst bezet was de wedstrijd bij de mannen. De ervaren kortebaanrijder Teunis Molenaar wist zich via de voorronde te plaatsen voor de halve finale, maar moest daar zijn meerdere erkennen in de veel jongere Tim Streng.

De finale werd verreden tussen de SVO-schaatsers Imri Vergeer en Tim Streng. Outsider Imri Vergeer maakte daar gebruik van een kleine onoplettendheid van de starter en wist met een pikstart zijn tegenstrever op achterstand te zetten. Streng, gehinderd door een enigszins defecte klapschaats, wist Vergeer echter ruim voor de finish te achterhalen en kwam juichend over de finish.

 

 

 

 

 

De prijzen werden na afloop uitgereikt in de sfeervolle kantine van de Polsbroekerdamsche IJsclub. Vanuit het schuifraam van de bestuurskamer kregen de winnaars een ferme handdruk en de verdiende winstpremie van de voorzitter van de IJsclub die kon terugzien op een prachtige wedstrijd, die de schaatssfeer van weleer uitademde.

 

 

 

Landijsbaan helaas niet in gebruik

 

Wellicht heb je het al ergens gehoord, maar er zijn serieuze technische problemen met de combibaan.

Daardoor heeft de ijsmeester tot zijn grote spijt moeten besluiten geen water in te laten. Dat betekent dat we deze vorstperiode geen gebruik kunnen maken van onze landijsbaan.

 

Wat is er aan de hand?

Het asfalt van de skeelerbaan is met een speciale lijm aangebracht op beton. Onder het beton zit een laag granulaat. Als er water wordt ingelaten, lekt het water waarschijnlijk via deze laag weer uit de baan. Daardoor komt er water onder het clubgebouw en loopt het hele terrein rond de baan onder water. Vorig jaar hadden we dat probleem ook en dat is niet de bedoeling. Als er te weinig water in de baan staat en het ijs direct op het asfalt komt, vriest de lijm kapot en laat het asfalt los. En dan zijn we verder van huis.

 

Er wordt met man en macht gewerkt aan oplossingen, maar het lek is nog niet boven water, zogezegd

 

Het spijt ons allemaal, maar het is niet anders.
 

Informatieavond blessures, voeding en doping

 

Een goed gevulde kantine afgelopen maandag bij de informatieavond over blessures en blessurepreventie, sportvoeding en doping.

De inleidingen werden aandachtig gevolgd en er was voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Alle presentaties kun je hier nog eens bekijken.

 

 

 

Blessures en blessurepreventie (Nynke de Boer)

 

Sportvoeding (Ingrid de Haan)

 

Doping (Bert Vermeij, Wim Zwanenburg, Ronald de Ruijg)
 

Grenzen verleggen (3)

 

Huib van Wijngaarden is dus onze man van het verleggen van grenzen. Dit keer was de 700 meter aan de beurt. Een beetje 'incourante' afstand, maar de tijden tellen gewoon.

De 54.51 van Huib betekent een baanrecord. Dat is op zich een unike prestatie voor een SVO schaatser. De vorige recordhouder was Ted-Jan Bloemen, vorig jaar nog 8e op het Europees Kampioenschap Allround.....

 

 

 

Tessa van der Neut tweede bij gewestelijk supersprint

 

Sprinten kunnen ze wel bij SVO.

Afgelopen weekend is Tessa van der Neut in Alkmaar tweede geworden bij het gewestelijk kampioenschap supersprint.

 

Met twee clubrecords op de 100 en de 300 meter reikte Tessa, die voor het tweede seizoen deel uit maakt van de junioren C-selectie van de ijsbaan in Utrecht, naar het zilver.

Tessa, gefeliciteerd!

 

Toertochten op FlevOnice


Het was genieten afgelopen zaterdag 12 december op FlevOnice.

De eerste van een drietal toertochten volgens het Weissensee-concept met stempelen, eten, drinken en dweilorkest trok veel deelnemers naar de polder. Daarbij was ook een groepje SVO toerschaatsers.

Je kunt op zo'n dag zoveel schaatsen als je maar wilt: 25, 50, 100 en wel 200 km in een gezellige schaatsambiance!

 

De volgende toertocht staat voor 9 januari op het programma.

Ook voor deze tocht hebben verschillende SVO toerschaatsers te kennen gegeven mee te gaan doen.

 

Wil je ook mee, dat kan. Je kunt je aanmelden bij Cees Hofman (coördinator toerschaatsen SVO), e-mail: singel8@hetnet.nl

Lees hier meer informatie

 

 

Marathon: overwinningen Imri Vergeer en Ronald vd Brink

 

Het is al eerder gezegd, de marathoncompetitie van Utrecht lijkt vaak een Oudewaters (SVO) feestje. In de C3 gingen tot nog toe 4 van de 5 wedstrijden naar een SVO-schaatser. Afgelopen zondag was het de beurt aan Ronald vd Brink. Niets gestolen, aanvallend gereden en terecht als winnaar over de streep. In het klassement staat Bert Vermeij 2e en Wim Zwanenburg 4e.

 

De wedstrijd in de C4 is gewonnen door Imri Vergeer. Hij bleef op de streep zijn broer Jaivy een paar centimeter voor. Lisanne de Goeij finishte ook weer voorin.

 

Wil van der Neut rijdt als altijd: knokken, aanvallen, nooit opgeven. Zijn fantastische inzet resulteert tot nu toe in een 6e plaats in het klassement bij de C1.

 

 

 

Nieuwe clubkleding

 

De SVO-wedstrijdschaatsers rijden rond in nieuwe, gesponsorde schaatskleding. Daar waar in voorgaande jaren slechts de schaatsselectie kon profiteren van de financiële bijdrage van sponsoren is het nieuwe kledingpakket nu middels een zeer voordelige huurconstructie aan alle wedstrijdschaatsers aangeboden. Ook de trainers/coaches van onze wedstrijdschaatsers zijn in het nieuw gestoken. Van tal van kanten krijgen we complimenten voor het moderne en opvallende kledingpakket.

Wij danken de bedrijven Hekema Elektrotechniek, Heating Service Installatie techniek bv, Brandenburg vlees- en vleeswaren en Bike Totaal Nieuwenhuizen voor hun grote financiële bijdrage. Overigens ook dank aan onze vertrekkende sponsoren Goudriaan bv en AGPO.

Schaatsers die het nieuwe kledingpakket alsnog willen bestellen kunnen contact opnemen met Trijnie Zuidam.
 

Trainingskamp Enschede

 

We kunnen terug kijken op een leuk, gezellig en sportief schaatskamp. Dit was een gezamenlijk kamp van SVO en SHV voor de jongere wedstrijdrijders. Het ijs op de ijsbaan “Twente” in Enschede was elke dag SUPER, (zo glad dat je spiegelbeeld in het ijs zag).

 

Het verblijf in “De Burink’s Hof” was prima, met een mooi trainingsveld en bos. Tevens was er een erg leuk avondprogramma.

Wij hebben natuurlijk ook foto’s gemaakt: Bekijk hier de foto's.

 

 

Wedstrijden rijden / wedstrijdplanning


Om het voor iedereen makkelijker te maken hebben de trainers een wedstrijdschema gemaakt. Op dit schema staat voor elke licentiehouder van SVO een aantal wedstrijden ingepland.

Voor de planning gelden de volgende uitgangspunten:

- Schaatsers met YF hebben eigen startplaatsen

- Iedere licentiehouder rijdt de clubkampioenschappen (20 dec.)       - Vóór de clubkampioenschappen is voor iedere licentiehouder waarvan de trainers weten dat zij langebaan willen rijden tenminste één wedstrijd ingepland

- De zaterdagavond is voor de senioren licentiehouders, de zondagochtend / avond voor pupillen en junioren

 

Bekijk de planning goed. (klik hier voor de planning)

 

Wil / kun je niet rijden, zorg dan zelf dat je met iemand ruilt. Doorgeven aan Ronald de Ruijg (ronaldderuijg@live.nl of sms naar 06-17556325)
Er zijn voor ieder wedstrijd ook reserveplaatsen. Meestal starten opgegeven reserves ook, zeker aan het begin van het seizoen.

Voor reserveplaatsen aanmelden bij Dirk Zuidam (06 – 81552838).
 

 

Communicatie en correspondentie

Het bestuur van SVO wil in de communicatie naar haar leden meer gebruik gaan maken van de electronische hulpmiddelen.Concreet betekent dit dat de papieren correspondentie  nagenoeg zal verdwijnen. De SVO website en de e-mail nieuwsbrief zijn de belangrijkste communicatiemiddelen, naast de IJsselbode. U als verenigingslid hoeft op dit moment hiervoor niks te doen anders dan met regelmaat de SVO website te bekijken en/of u aan te melden voor de SVO email nieuwsbrief (als u dat al niet had gedaan). De SVO leden administratie wil graag haar bestand uitbreiden met uw email adres, daarom wordt u vriendelijk verzocht uw email adres door te geven, u kunt dit doen middels het mutatie formulier (te vinden op de Info pagina).

Droogtrainen

Op twee avonden kunnen SVO-leden voor de droogtraining terecht De pupillen / junioren trainen op maandag ,de senioren licentiehouders en toerschaatsers trainen op dinsdag. Vanaf medio oktober houden we de droogtrainingen op de skeelerbaan. De training duurt ongeveer 1 uur.

Op weg naar actieve donorregistratie

 

Je kunt de SVO website het best bekijken met schermresolutie: 1024 x768

Wedstrijden en trainen

» wedstrijden rijden

» wedstrijdschema / planning

» droogtrainen
» trainingsschema's
» groepsindeling 

meer actueel...

SVO statistieken

» clubrecords heren
» clubrecords dames
» persoonlijke records heren
» persoonlijke records dames
 

meer statistieken...

Nieuw! Je eigen tijden! 
»  Klik hier voor je eigen tijden
 

Contact

 

Kledingsponsors

Wedstrijdschaatsen

Marathon

Toerschaatsen

Jeugdschaatsen

Skeeleren en fietskleding

 
 
 
 

Laatste updates

laatste update:
»  09-04-10
»  21:50:58
 
 
 


 

 

© SVO Oudewater 2004-2008
LV Webdesign™ - l.vermeij@hetnet.nl