logo
 
VOOR MENS EN DIER
 
line decor
  
line decor
 

 


 

 

  
ACUPUNCTUUR

Acupunctuur wordt al zo’n 4000 jaar toegepast in China. Veelal heerst de mening, dat acupunctuur alleen gebruikt wordt voor pijnbestrijding.
Dit is echter niet waar; pijnbestrijding is slechts een onderdeel van deze oude Chinese geneeswijze. Het is een techniek die er vanuit gaat, dat via energiebanen in het lichaam, meridianen genoemd, energieën worden verdeeld.
Door het inbrengen van naalden op specifieke punten kan men wijzigingen in de verdeling aanbrengen en het gehele functioneren in balans brengen.
Goed verdeelde energie betekent: gezond zijn.
Verkeerd verdeelde energie betekent: klachten.

Veel kwalen zijn dus door acupunctuur ten goede te beïnvloeden, maar het is geen wondermiddel.
Ten aanzien van een aantal kwalen staat ook de acupunctuur machteloos.
In veel gevallen is de samenwerking met reguliere geneeskunde onontbeerlijk.
Het ontstaan van het idee, dat acupunctuur pijnbestrijding betekent, vindt zijn oorsprong vermoedelijk in het feit, dat er een aantal kwalen is, waar de reguliere geneeskunde geen of nauwelijks een antwoord op heeft.
Deze zijn met acupunctuur heel goed behandelbaar. Dat zijn veelal kwalen waar de patiënt regelmatig veel pijn bij ondervindt.
Inmiddels heeft de wereld gezondheidsraad, na onderzoek, een lijst van 43 kwalen gepubliceerd, welke zeer goed met acupunctuur te behandelen zijn.

Een altijd weer gestelde vraag is: “doet het pijn?” Pijn is natuurlijk een subjectief begrip. Over het algemeen kan echter worden gesteld dat acupuntcuur vrijwel pijnloos is.

 


 

 


                                          

 
 
 

rug

arm