Lees meer over Chinese acupunctuur
Lees meer over kruiden (fytotherapie)
Nadere informatie over de opleiding en ervaring van de behandelaars
 
AAEMC

Zowel in regio Den Haag als Haarlem.

  • Japanse acupunctuur (zachte technieken, toepasbaar bij kinderen)
  • Chinese acupunctuur (TCM)
  • Chinese en Westerse kruiden
In mijn praktijk streef ik naar een integratie van Europese en Aziatische geneeswijzen.

Als basis gebruik ik therapieŽn die uit Oost AziŽ stammen zoals acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Daarnaast integreer ik elementen uit andere traditionele geneeswijzen zoals de Ayurveda, Tibetaanse geneeskunde, Grieks-Arabische geneeskunde en de Europese kruidengeneeskunde. Al deze traditionele systemen worden aangevuld met de hedendaagse inzichten uit de reguliere geneeskunde en de moderne wetenschappen als biochemie.

Hieronder volgt een korte algemene beschrijving Oosterse geneeskunde. Voor de specifieke therapieŽn en het stellen van de diagnose klikt u op het desbetreffende onderwerp aan de linkerkant van uw scherm.

Oosterse geneeskunde

De basis in mijn praktijk is de Oosterse geneeskunde. Hieronder wordt verstaan een geneeskundig systeem en een medische theorie/filosofie die in een groot deel van Oost AziŽ wordt gebruikt. Enkele basisbegrippen uit dit systeem zijn het principe van Yin en Yang (negatief/positief), de 5 Fasen van Verandering (ook 5 elementen genoemd), het concept van Qi (vitale energie), en de leer van de meridianen ( subtiele kanalen waarin de Qi zich verplaatst). Vanuit deze theorie gaat men ervan uit dat ziekte ontstaat wanneer de balans verstoord wordt. Door deze balans weer te herstellen met behulp van methoden als acupunctuur en kruiden kan men weer gezond worden. Kenmerkend voor de Oosterse geneeskunde is dat men veel meer aandacht besteedt aan de diepere oorzaken van ziekte dan in de reguliere Westerse geneeskunde. Een ander groot verschil is het holistische concept in de Oosterse geneeskunde, de mens wordt als een geheel gezien en geest en lichaam worden ook niet als afzonderlijke delen beschouwd.