Inmiddels al 69 radio's van 26 verschillende merken, daarnaast ook 77 radiofolder's van 27 verschillende merken!

WELKOM! Je bent nu op mijn pagina over oude buizenradio's.

 

Ik speelde al jaren met de gedachte over het online brengen van een eigen homepage over oude buizenradio's. Dat kost nogal wat voorbereiding maar eindelijk is het dan zover.

Het radiovirus, als je dat zo mag noemen sloeg bij mij al vroeg toe. Ik was een jaar of 13  toen ik van mijn vader, die ook erg in oude radio's geïnteresseerd was, mijn eerste radio kreeg. Dat was een Amroh radio van een type dat ik me niet meer herinner. Het was een goed spelend toestel, maar na een jaar wilde ik wel een beter geluid. Na wat aandringen ging mijn vader overstag en hij kocht voor mij een Philips "Concerto"890-A. Dat was een openbaring, wat een geweldig  geluid met z'n twee keer EL-3 parallel.

Ook kocht ik in die tijd losse nummers van Radio Blan en Radio Bulletin en begon ik dingen daaruit te bouwen en toestellen te repareren. Dat lukte niet altijd in het begin maar later  toen ik ook een cursus radio elektronica had doorlopen lukte dat steeds beter.

Ook ging ik vaak met mijn vader naar het Waterlooplein in Amsterdam, toen nog een Eldorado wat oude radio's en tv's betreft.

Later in de jaren '90 ben ik begonnen met het verzamelen van oude buizen radio's en uitgebreidt tot wat het nu is.

 

Erik Hoed ben ik dankbaar dat hij deze site zo mooi ontworpen heeft.

 

Ik wens u veel kijkplezier.


Nederlandse Website
Terug naar de Homepage