Spelregels - Bemelerweg 244

Ga naar de inhoud

Spelregels

Accomodatie
Overnachtingsadres 'Vrienden op de Fiets'
Wij zijn een een overnachtingsadres dat werkt volgens de spelregels van de stichting 'Vrienden op de Fiets'. Dat wil zeggen dat we particulieren zijn die logeerkamers beschikbaar maken voor sportievelingen die in onze prachtige omgeving komen wandelen of fietsen.
We proberen de 'Vrienden op de Fiets'-belofte waar te maken: Een warm onthaal, een gespreid bed en een stevig ontbijt. Wij vinden het gezellig om steeds weer andere mensen te ontmoeten en met hen de verhalen over hun tochten te delen.

Maar 'Vrienden op de Fiets' is iets anders dan een hotel, 'huisje huren' of een camping. Om misverstanden over en weer te voorkomen zetten we onze huisregels op een rijtje. We kunnen altijd overleggen wanneer u speciale vragen of wensen heeft.

Aankomst:
Wij ontvangen gasten tussen 16.00 en 18.30 uur. Graag spreken we met u een wat nauwkeuriger tijdstip af. Wanneer u na 18.30 wilt aankomen moeten we dat even afspreken omdat we 's avonds vaak weg zijn. Het is onze veiligheidsmaatregel om na 21.00 uur geen gasten meer te ontvangen. Wanneer we u de sleutel gegeven hebben kunt u zelf bepalen hoe laat u het maakt.
Vertrek:
Omdat we de kamers weer gereed moeten maken voor nieuwe gasten vragen we u op de dag van vertrek rond 10.00 uur het gastenverblijf weer te verlaten.
Meerdaags verblijf:
Het is mogelijk om voor meerdere nachten te reserveren om van hier uit fietstochten of wandelingen te ondernemen. Als regel verwachten we dat u tussen 10.00 en 16.00 uur niet in of rond het huis aanwezig bent.


Fietsen kunnen worden gestald:
  • in de garage die wij graag voor u openen en sluiten.
  • in de kapschuur in de tuin: droog, uit het zicht en dag en nacht bereikbaar.
Op beide plaatsen is een stopcontact voor het opladen van elektrische fietsen.
Fietsen mogen niet in huis worden meegenomen ook al heeft u er een nog zo innige relatie mee.

Niet roken, ook niet op het terras. (indien het écht noodzakelijk is dan mag u roken bij de kapschuur)

Geen huisdieren

Niemand uitnodigen; wij vinden het niet prettig wanneer u familie of vrienden uitnodigt in ons gastenverblijf of onze tuin.
Niet de zwager die in de buurt op de camping staat en ook nog zijn barbecue wil meenemen.

Deur op slot; Wij vragen u de toegang tot het gastenverblijf 's nachts en wanneer u niet aanwezig bent, af te sluiten. Het is hier niet onveilig, maar men moet het lot niet tarten.

Tarieven: Wij hanteren de tarieven van de stichting 'Vrienden op de Fiets'. Wij vragen bij afrekenen uw donateurskaart(en) te tonen. Uw donateurspas is ook geldig voor degene met wie u samenwoont, voor uw inwonende kinderen tot 18 jaar en (achter-)kleinkinderen. Aan niet-donateurs vragen wij € 30,- pp pn.

Toeristenbelasting 2021: € 2,12 pp pn.  (zie www.gemeentemaastricht.nl)

Koken: Voor het gebruik van de tweepits kookplaat en/of magnetron vragen we € 5,- per dag als bijdrage in de kosten voor energie, kookgerei, servies en bestek.

Het komt regelmatig voor dat beide slaapkamers afzonderlijk gereserveerd worden. U deelt dan de zitkamer / badkamer met andere 'Vrienden op de Fiets'. Er zijn al heel veel tips en ervaringen bij ons uitgewisseld.

WiFi is gratis beschikbaar voor onze gasten. Het internet is niet snel; we zitten aan het eind van de lijn.

Wij proberen afval zo veel mogelijk te scheiden. We vragen u ons daarbij te helpen.

Auto: De bedoeling is dat u fietsend, lopend of andersinds op spierkracht bij ons aankomt en vertrekt. Indien u met de auto wenst te komen willen we dat graag vooraf overleggen. We vragen voor de auto € 0,50 per nacht.
Copyright © 2021 Paul Nieuwenhuis, Maastricht
Terug naar de inhoud