Company Site
                                                                                       

Flachland Tiroler
Frans 'Veronica'
Speksnijder transport
Jawico tanktransport
Transneerlandia
D.P. de Rond
IJmondvis
Goudriaan transport
Gijs Dekker
Oldtimers
Gallery
Scania

horizontal rule

Welkom op de Scania Companies site. 

horizontal rule

Deze site is onderverdeeld in pagina's waarop informatie en vooral foto's, zijn te vinden van bedrijven en chauffeurs welke al lange, tot zeer lange, tijd met het merk Scania rijden of gereden hebben. Ik probeer zoveel mogelijk gedetailleerde informatie weer te geven over de historie van de bedrijven, het huidige, maar vooral het oude wagenpark waarmee het vervoer is gedaan sinds het ontstaan van het merk Scania in 1891. De Scania Old-timers hebben mijn bijzondere belangstelling.

Mijn interesse in oude Scania's dateert al sinds 1976 toen ikzelf, als 17 jarige, begon bij Beers aan de Maanweg in Den Haag als leerling-monteur. Wat dat betreft ben ik in de tijd blijven hangen en ben een z.g.n 'Oudere Jongere' om maar eens een uitspraak van Koot en Bie te gebruiken. Vanaf eind januari 1979 t/m 21 april 2000 ben ik chauffeur geweest en heb vele landen van Europa doorkruist in diverse vormen van vervoer. 

Uit gesprekken met oudere chauffeurs, waaronder mijn vader, die de 'klappen van de zweep' nog echt kennen en eigenaren van transportbedrijven, is mij gebleken dat er heel veel fotoboeken bestaan die een stoffig leven leiden in een donkere kast. Om die fotoboeken is het mij nu juist te doen. Ik heb de toezegging van een aantal bedrijven en chauffeurs gehad om die boeken te mogen lenen en de foto's op deze site te publiceren om de huidige generatie chauffeurs te tonen hoe het vroeger was in het transport en welke 'luxe' er momenteel in de huidige generatie trucks standaard wordt meegeleverd die toen werd ontbeerd.

In de tijd dat 'luchtvering' alleen beschikbaar was via de banden waarop het voertuig reed, van 'airconditioning' alleen sprake was als men de ramen open draaide, stuurbekrachtiging bestond uit pure spierkracht en van luchtgeveerde cabines en stoelen nog nooit iemand had gehoord. In die tijd ben ik juist geļnteresseerd en probeer die gegevens 'onbezoldigd' voor het nageslacht vast te leggen.

Wilt u mij ook die informatie geven als eigenaar, of chauffeur over uw bedrijf, en op deze site vermeld worden, mail mij dan op het volgende adres: Webmaster 

This site keeps still under construction.

Home Flachland Tiroler Frans Veronica  Jawico  Speksnijder Transneerlandia D.P. de Rond Goudriaan

horizontal rule

Laatste update op 16-06-07.
Pageright © 2002 - 2006 by the Trucker.