project 2013

Skills For Live - Vaardigheden voor het Leven

Dit jaar is de opbrengst van de jam- en honing verkoop nogmaals naar “The  Breede Centre” in McGregor, Zuid Afrika gegaan. Nu is voor de afdeling tuinbouw van het opleidingscentrum voor werkloze jongeren een regenwateropslagput gegraven, de tuin is ontgonnen en  ingericht en gereedschap is aangekocht.

Zie ook facebookpagina: www.facebook.com/TheBreedeCentre


project 2012

Skills For Live - Vaardigheden voor het Leven

Dit jaar is de opbrengst van de jam- en honing verkoop naar een opleidingscentrum voor werkloze jongeren gegaan: “The  Breede Centre” in McGregor, Zuid Afrika. Hier worden o.a. cursussen aangeboden voor huizenbouw (eco en gangbaar), houten speelgoed en meubels maken, computervaardigheden, koken, kleding maken. De nieuw op te zetten tuinbouw opleiding is o.a. mogelijk gemaakt door deze gift.

Zie ook facebookpagina: www.facebook.com/TheBreedeCentre


project 2011

Veel potten voorjaarshoning, 17 smaken jam en 5 verschillende geleien (van b.v., kweeperen, mispel en appel-munt) vonden hun weg naar Almeerders. Maar ook buiten de stadsgrens, zelfs tot in Amerika kwam de WarmoezerijWarrink jam.


Met de opbrengst konden we het piepkleine peuter-kleuterschooltje in de township Zolani bij de stad Robertson in Zuid-Afrika helpen om  een begin te maken met uitbreiding van het gebouwtje (een tweekamer woninkje) tot een echte kleuterschool.


project 2010

De fruitoogst was boven verwachting. 16 verschillende jammen hadden we naast de zomer honing in de aanbieding en de verkoop bracht ruim 1600 euro op.

Dit bedrag is geschonken aan de de Lesedi Waldorf School in het noorden van Zuid-Afrika. 50% voor schoolgeld. 50% om grote pannen te kopen waarin de dagelijkse maaltijden voor de 195 kinderen gekookt kan worden.

project 2009

Twee dagen stond ik in een prachtig “huisje” op de smaakparade in Almere de jammen en sappen te verkopen.En na nog een verkoopdag op het oogstfeest was de opbrengst van de verkoop ruim 1160 euro! Dit bedrag is geschonken aan het weeskinderen project Matanana in Tanzania: op een boerderij in het zuiden van Tanzania vangt een boer en zijn vrouw dagelijks 110 weeskinderen op. zie: www.deboerenzijn100kinderen.nl


project 2008

Voor de eerste keer verkocht ik vanuit een echte kraam op het oogstfeest van de Almeerse stadsboer.De opbrengst van de verkoop was 470 euro. Dit bedrag ging naar de Hekima Waldorf School in Dar es Salaam,Tanzania.

Deze school heeft  een zogenaamd weeskinderenproject opgezet.

± 40 weeskinderen uit de township KAWE komen dagelijks naar de school en krijgen naast goed onderwijs ook twee maaltijden per dag.

zie: www.internationaalhulpfonds.nl


project 2007

Op de vrijeschool Valentijn in Harderwijk waar ik toen werkte verkocht ik  jam,honing en appelsap. In die tijd had de Harderwijkse school veel contact met de Hermanus Waldorf school in Zuid Afrika en al het geld (± 200 euro) ging naar deze school. 


project 2006

Toen is het begonnen met het verkopen van jam!

We hadden zoveel jam en tja, wat doe je daarmee?

Alle familie, vrienden en buren waren al voorzien want het waren leuke en lekkere cadeautjes.

Inmiddels had ik, Truus, contact met scholen in Afrika en op één school was een meisje die vanuit Nederland gesponsord werd.

De sponsors raakten werkeloos en er kwam geen geld meer voor haar. “als ik nu eens jam ga verkopen en de opbrengst bestem voor schoolgeld voor dat meisje…”

en zo is het begonnen!

Gesteunde doelen

2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006

Warmoezerij Warrink   ~   Foto’s   ~   Producten   ~   Goed doel 2014   ~   Gesteunde doelen   ~   Contact